Strategia de dezvoltarea a comunei Bărbătești înseamnă turism – montan, monahal și agro-turism

În așteptarea semnării proiectului privind realizarea unui frumos bulevard principal în comuna Bărbătești, administrația Banacu a finalizat din buget local toate cele 8 drumuri propuse. Dar și schimbarea magistralei de apă, pe o lungime de 2 km.

”Suntem în proces de modernizare a localității pe toate palierele. Vrem să fim ca strategie, zonă turistică. Mai e mult până a ajunge la atestare dar toate investițiile pe care le avem și le implementăm spre asta converg. Noi avem majoritatea instituțiile publice reabilitate, dispensare, spitale, centre culturale. Școala intră pe PNRR și în acest sens nu rămâne decât să ne canalizăm eforturile pentru definirea noaastră ca turism. Vom merge la minister să rezolvăm și ultimele detalii cu satul turistic pentru a nu avea nicio problemă”, spune primarul Puiu Banacu.

Cheile Otăsăului şi Mănăstirea Pătrunsa sunt incluse într-un proiect de promovare turistică a comunei Bărbăteşti, primarul Constantin Banacu spunând că traseul montan de opt kilometri care leagă comuna de mănăstire va deveni unul căutat de dezvoltatorii de complexuri hoteliere, odată ce va fi amenajat, satul turistic Valea Otăsăului.  Acest proiect va pune în valoare şi Cheile Otăsăului, un adevărat spectacol al naturii, o povestea fără de care Bărbăteștiul nu ar fi existat.

Cu peste 3000 de locuitori și venituri de 530 mii lei, o candidată serioasă la portofoliul de comună turistică este vechea vatră a Bărbăteștiului, comuna subalpină, așezată în cel mai frumos loc din Vâlcea, cu o panoramă care se poate compara cu orice regiune helvetică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *