Stațiunea Vaideeni se pregătește de un nou sezon turistic

Daniel Băluță spune că turiștii din acest an sunt așteptați cu noi structuri de cazare, noi puncte de gastronomie, noi evenimente pe timpul verii, Vaideeniul fiind un reper pe harta tradițiilor și a combinației dintre Oltenia de sub Munte și Mărginimea Ardealului.

”Vaideeniul deja a intrat în dictionarului turismului românesc prin tot ce oferă. De la Munte, tradiții, păstorit, agrement, distracție, chei, peșteri, mâncare, gemuri specifice zonei. Turiștii au tot ce doresc aici, la poalele Căpățânilor, au mai multe locuri de cazare, sunt primiți cu drag de localnici și vor găsi un loc în care să revină mereu. Noi am ieșit în întâmpinarea și a investitorilor prin faptul că am întrat din plin la modernizarea drumurilor, vom avea aproape 90% din infrastructură finalizată”, spune primarul Daniel Băluță

Cu venituri proprii de 1,7 milioane lei, dublu față de cifra  850 mii lei de anul trecut și cu aproape 4.000 de locuitori, comuna Vaideeni este un nucleu turistic care treptat se substituie tradiției păstoritului.  Este una din cele mai moderne localități vâlcene, care are proiecte masive în această industrie a turismului.
”Din păcate, tradiția păstoritului este în declin și nu doar la noi, ci în toată țara. Dar, turismul structurat și centrat pe acest fundament combinat cu o industrie zootehnică devine încet o axă pe care comuna noastră se dezvoltă. Vaideeniul este un brand, la care s-a muncit ani întregi, avem o identitate a noastră, lucrăm pentru a promova foarte bine, tot ce ține de zonă. Investițiile noastre în infrastructură dau roade. Sper să implementăm cât mai rapid microstațiunea Ursu -Ursulețul  ”, menționează primarul Daniel Băluță.
De altfel, din Vaideeni pleacă două drumuri absolut unice în Vâlcea, drumuri montane pe Valea Luncavățului și pe Valea Cernei al căror potențial este prea puțin valorificat. Asta înseamnă cascade, chei, peșteri, locuri de camping, trasee care urcă până pe platoul la 2000 de metri.

La Vaideeni în acest an încep lucrările la rețeaua de gaze naturale și reabilitarea drumurilor, atât prin Anghel Saligny cât și prin CNI, spune primarul Daniel Băluță.

”Anul 2024 poate fi considerat un an de cotitură pentru economia localității noastre. Rețeaua de gaze naturale dar și modernizarea completă a infrastructurii rutiere înseamnă o schimbare radicală a modului prin care pot fi atrase noi investiții în turism. Trebuie să consolidăm această zonă din bugetul nostru de venituri proprii la care se adaugă mici afaceri locale din industria agro-zootehnică. Pentru acest an avem proiectul sălii polivalente, precum modernizarea școlii gimnazialae, eficientizare energetică și extindere cu un nou corp. Avem eficientizare energetică prin PNRR la școala de la Cerna și la căminul cultural din Marița. Tot anul 2024 înseamnă extinderea sistemului camerelor de supraveghere și implementarea TIC. Am depus proiectul pentru parcul fotovoltaic”, spune primarul Daniel Băluță.

Vaideeniul este o comună care se întinde între două râuri gemene – Cerna și Luncavăț, și care coboară armonios de la 2000 de metri până spre frumoasa zonă subalpină. O comună care are în față un deceniu de provocări, în care, edilul Daniel Băluță, susține că Vaideeniul va deveni un pol economic și turistic în această parte de județ.

De altfel în noul PUG al comunei aflat în dezbatere publică sunt incluse 100 de hectare de intravilan care însemană construcții case, pensiuni, mici afaceri agro-industriale, un set de investiții care vor contribui la dezvoltarea Vaideeniului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *