Prundeni se consacră, din acest an, destinație turistică și un pol economic în Lunca Oltului

Cu un număr de 7 pensiuni crame, cu alte 5 aflate în faza de proiect, cu noi investiții ample în această localitate unde sunt gaze, apă, canalizare dar și cei mai mulți comercianți. Cel puțin la o casă există o tarabă cu legume, fructe, struguri, vin. Aici fiind vorba de o dinamică uriașă pe palierul fermelor.

”Este o comună cu oameni gospodari, mici întreprinzători, oameni care muncesc pentru un confort, pentru a avea o situație bună care nu se mulțumesc cu un simplu salariu și își completează veniturile. Vreau să spun că aici au venit și mari investitori poate și datorită condițiilor și anume al utilităților de care dispunem. Localitatea are un spor al veniturilor an de an. Dar și noi investim în extinderea drumurilor reabilitate, al rețelelor edilitare și suntem deschiși pentru orice investiție mare în comuna noastră”, spune primarul Cristina Munteanu.

Anul 2023 a însemnat și transformarea comunei într-o destinație turistică, Prundeniul fiind un vector pe turismul viticol, toate cele aproape 700 de sosiri turistice declarate de la începutul anului fiind în arealul viticol.

Acolo unde un alt mare investitori urmează să înceapă un complex turistic, sporind oferta turistică a zonei.

Așadar, coeficientul economic de dezvoltare al comunei Prundeni este unul uriaș, localitatea din lunca Oltului stă foarte bine la toți indicatorii, dezvoltând perspective pe toate palierele – industrie, turism, urbanizare, demografie. Toate sunt cu plus și toate indică pentru următorii ani, o comună care poate deveni un pol economic uriaș în această parte de județ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *