Păușești Măglași intră din 2024 pe harta turistică a Ministerului Turismului

Din acest an, comuna Păușești Măglași a intrat pe harta turistică publicată de Ministerul Turismului, având primele cifre de turiști trecute în Institutul de Statistică. Fapt care, spunem noi, era firesc, comuna fiind o importantă așezare pe Valea Olăneștiului și pe drumul stațiunilor vâlcene. Potențialul agro-turistic este unul foarte mare și acesta este doar începutul spunem noi.

De altfel, comuna vâlceană se află pe poziția 17 la nivel de venituri proprii pe 2023 cu 2,1 milioane venituri proprii, în creștere față de  2022 când s-au înregistrat doar cu 1,5 milioane lei  și cu o populație care a depășit 4000 de locuitori.

Comuna aflată pe drumul stațiunilor se dovedește o destinație oportună pentru mediul de afaceri dar și pentru rezidențial, fiind comuna care a reușit un salt economic spectaculos, potrivit cifrelor estimate pe anul care s-a încheiat.

Extinderea rețelei de gze naturale, a rețelei de canalizare, asfaltarea ultimelor drumuri din localitate sunt pe lista lui Alexandru Dediu, acestea fiind clar premisele unei creșeteri accentuate a populației în Păușești Măglași
”Cum am reușit? Răspunzând la această întrebare mă raportez în principal la Râmnicu Vâlcea, de unde vin majoritatea celor care se mută la noi. La Păuşeşti Măglaşi se găsesc toate la poartă şi aici vorbim de apă, gaz, canal, energie electrică, internet. Pe de altă parte, preţul de achiziţie al unui teren este unul decent. Dacă vorbim de cât face o persoană pentru a ajunge la muncă, cel din Măglaşi va ajunge mai repede, chiar dacă distanţa este mai mare. Pe de altă parte, aici este o linişte pe care nu ai cum să o găseşti la oraş. Populaţia s-a întinerit prin migraţia dinspre oraş spre noi. Este îmbucurător pentru că mulţi oameni de calitate vin aici. În 2000, La Păuşeşti aveam în medie 2.000 de locuitori. La recensământul din 2011 erau peste 3000, iar acum comuna a depășit 4000 de locuitori oficial. Sunt mai mulți în realitate. În plus, locuitorii din Păușești au devenit tot mai mulţumiţi, există un grad crescut la calităţii vieţii.. La această situaţie a contribuit foarte mult şi faptul că nu există gospodărie în comună care să nu aibă apă, canal, gaz, internet şi asfalt. Acolo unde mai sunt de realizat mici lucrări le vom finaliza în acest an, cel târziu anul viitor”, spune primarul Alexandru Dediu
Aici deja se lucrează la al doilea amplu proiect de reabilitare drumuri cu care se va încheia toată infrastructura stradală din localitate.
De ce? Se află la nici 10 km de Râmnicu Vâlcea, este foarte aerisită, calitatea vieții este una ridicată, sunt toate utilitățile, terenurile au prețuri rezonabile, este o comună care se urbanizează de la fiecare an, crește populația, crește industria de servicii, să nu uităm că aici este capitala industriei alimentare ecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *