După finalizarea branșamentelor la apă și canal, începe asfaltarea drumurilor în Oteșani, susține Oprișor

Branșamentele la apă se apropie de final iar cele la canalizare la jumătate, după care primăria va începe asfaltarea drumurilor acolo unde deja utilitățile au fost introduse.  De deparate sunt cele mai mari investiții din ultimii ani din comuna Oteșani, unde Oprișor a reușit să atragaă fonduri europene, fonduri guvernamentale.

Primăria este în reabilitare, urmează centrele culturale și amenajarea două noi locuri de joacă.

Cu 2.500 de locuitori, comuna Oteșani realizează venituri proprii de 830 mii lei de patru ori mai mult decât în 2022 când s-au înregistrat 220 mii lei, dar cu toate acestea edilul Mircea Oprișor le consideră insuficiente pentru a putea face investiții proprii fără sprijin județean sau național, cel puțin pe parte de cofinanțare.

Sume care sunt departe de potențialul uriaș pe care îl are această frumoasă localitate.

”Comuna a fost una minieră până în anii 90 și necolectivizată. Așadar a avut un nivel economic ridicat în acele vremuri. Odată însă cu finalul industriei miniere, a început și un declin demografic. Oamenii țin la proprietate dar vorbim de o populație îmbătrânită care nu a reușit de multe ori să se adapteze la noile condiții de piață. Asta deși potențialul pe parte de pomicultură, zootehnie este unul uriaș. Depindem foarte multe de Depresiunea Horezu și suntem în siajul economic al acestei regiuni. Suntem în căutare de investitori care să vină aici și, recunosc, am purtat discuții care sperăm să se concretizeze, pe partea de zootehnie și industria conexă acesteia. Totodată lucrăm și la o documentație pentru crearea unui parc fotovoltaic prin care să asigurăm costurile cu energia electrică la toate clădirile publice din comună. Acesta este viitorul și investițiile noastre sunt pentru ecologie, pentru sănătate, pentru o planetă curată. Am depus și pe AFIR proiectul de 1 milion de euro pentru alți kilometri de drumuri, încă 4. Noi vom moderniza 2 km și la final ne apropiem de 80% drumuri asfaltate în localitate, în zonele cu aglomerație de case”, spune primarul Mircea Oprișor.

Acesta spune ca prin Anghel Saligny urmează în acest an să se finalizeze branșamentele la apă și la rețeaua de canalizare. Si tot în 2024 prin fonduri europene atrase prin PNRR se vor face lucrări de eficientizare energetică a  primăriei, căminul cultural. Se vor amenaja 2 locuri de joacă, unul la școală si altul la căminul cultural Cârstănești.

Un punct important, comuna se află într-o zonă deosebită și deține conace de patrimoniu, un pârâu care scoate din adâncuri trovanți și toate acestea combinate cu strategie unitară pot scoate Oteșaniul pe un drum economic care să aducă într-un final și beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *