Zona industrială Drăgăşani este căutată de noi investitori, cei prezenţi îşi extind afacerile

Situat la răscrucea ,,Drumului Sării”, ce cobora din nord, dinspre Ocne spre Dunăre, cu cel al ,,buţii” din sud, care se îndrepta spre Transilvania întretăindu-se cu drumurile spre Piteşti şi Târgu-Jiu, municipiul Drăgăşani este rezultatul celui mai intersant compozit economic de secol XIX: Comercianţii de vin şi podgorenii. Nu de puţine ori cele două categorii au fost în conflict, fapt care a germinat ulterioor în cele 2 partide puternice – conservatorii şi liberalii.

Drăgăşţaniul s-a dezvoltat ca un târg cu importante funcţii comerciale. Existenţa din timpuri străvechi a unor drumuri ce făceau legătura cu toate comunele şi satele din zonă, ca şi statutul său de centru urban cu posibilităti de dezvoltare a schimburilor de produse, i-au conferit localităţii Drăgăşani rolul de centru de convergenţă pentru întreaga zonă înconjurătoare însumând peste 1000 kmp, pe care trăiesc peste 100.000 de locuitori în aşezările rurale din sudul judeţului Vâlcea şi din nordul judeţului Olt, cu distanţe de până la 25-35 km.

Zona este un bazin viticol important, iar oraşul reprezintă centrul celei mai vechi şi mai mari  podgorii a Olteniei: renumita podgorie a Drăgăşanilor, situată în sudul judeţului Vâlcea, la limita dintre câmpie şi dealurile joase ale Podişului Getic, ocupând o parte din aceste dealuri, care pornesc din şesul Oltului.

Numai că în ultimii ani, municipiul redevine şi un centru industrial de forţă, marii investitori din industria auto şi încălţăminte extonzându-şi afacerile şi sporind forţa de muncă.

„Municipiul are deja o autonomie economică şi se dezvoltă prin aportul de capital. Are o dinamică şi perspective de dezvoltare mai ales dacă luăm în calcul preconizatul drum Craiova – Slatina-Piteşti, care ne apropie la 20 de km de această axă comercială. Sunt convins că dispunerea noastră aproape de cele 2 fabrici auto mari din România, va determina potenţiali investitori în industria conexă să fie intersaţi de parcul industrial din zonă”, spune primarul Cristian Nedelcu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *