Zona centrala a Râmnicului şi Parcul Ostroveni sunt în curs de finalizare

Primăria monitorizează atent lucrările din centrul municipiului pentru a fi gata până de zilele Râmnicului, după cum declară vieprimarrul Eusebiu Veţeleanu.

În acest moment s-au montat lifturile, iar lucrările de instalații în parcare și în pasaj, respectiv finisajele interi oare sunt gata. S-au adus coșurile, jardinierele din lemn și mobilierul urban ce va fi instalat în piața publică. Se apropie de finalizare și fântâna arteziană, urmând ca până la Ziua Imnului Național, în centrul Râmnicului să poată fi organizate spectacolele de tradiţie.

Mult controversata lucrare din centrul Râmnicului va oferi, totuşi, la final, anumite elemente cu adevărat interesante, pe care trebuie să le menţionăm, pentru a îndulci amarul aşteptării.

În primul rând, platoul central sau zona de promenadă va fi extinsă, prin dispariţia străzii Regina Maria. Regina Maria va rămâne circulabilă auto doar de la intersecţia cu Ana Ipătescu şi până la Serviciul de Evidenţa Populaţiei, urmând ca, de la Galeriile Romarta şi până la McDonald’s, această stradă să devină pietonală, făcând parte din ansamblul Platoului Central Mircea cel Bătrân. Va funcţiona şi o fântână arteziană în zonă.

Pasajul pietonal de la Cozia vine pentru a facilita trecerea dinspre zona ceasului către magazinul vecin. Ce este aici important de ştiut: galeriile comerciale. Pasajul Cozia nu va fi unul doar de trecere, ci va avea galerii, unde pot fi amenajate spaţii comerciale. Suprafaţa galeriilor comerciale va fi de 350 de metri pătraţi. Accesul în pasaj se va face şi dinspre parcarea subterană, ce cuprinde 200 de locuri.  Se va intra în pasaj şi pe scări rulante şi  cu lifturi şi vor exista 3 deschideri – Cozia, Union şi una spre McDonald’s.

Platoul central nu va fi unul sărăcios în spaţiu verde, cum pare a fi în proiect, perdeaua de arbuşti şi arbori care va mărgini tot spaţiul va fi mai extinsă decât cea anterioară. Vor exista fântâna arteziană similară celei din Sibiu şi un spaţiu pentru concerte şi alte manifestări.

În concluzie, Platoul Central al Râmnicului îşi va mări suprafaţa pietonală cu 25%, întinzându-se peste parcarea subterană, şi va da un aer de modernitate oraşului.

De asemenea parcul de la Catedrala din Ostroveni va fi gata de Înălțare, acesta fiind deja în proporţie de peste 70% realizat. Deja au fost plantaţi arborii şi arbuştii ornamentali, intrarea în catedrală este finalizată, precum şi lateral sudică a acestuia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *