Ziua Naţională a SUA pentru Companiile vâlcene de top VILMAR şi VEL PITAR

Două mari companii vâlcene au sărbătorit luni, 4 iulie, Ziua Naţională a SUA. Pentru că cele două companii de succes, adevărate branduri economice au acţionar american.

Este vorba în primul rând de  compania metalurgică, Vilmar SA, specilizată în producţie de flanşe, coturi etc, şi cu o piaţă de desfacere în Europa de Vest, America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific, Europa Centrala/de Est, Africa, Asia Centrală

VILMAR S.A. este o societate privata cu 100 % capital american si francez, fiind cea mai importanta fabrica a companiei GENOYER S.A.  Vitrolles – Franta, al carei actionar principal este THE CARLYLE GROUP – S.U.A.

GENOYER S.A. are filiale industriale si comerciale aproape în toata lumea, fapt ce asigura suportul relationaI, financiar si logistic pentru promovarea produselor VILMAR pe toate pietele lumii. VILMAR este localizata pe o suprafata de 24,15 hectare, din care 10,14 sunt acoperite de constructii, în zona industriala sudica a orasului Râmnicu- Vâlcea, Ia 180 km nord-vest de Bucuresti.

VILMAR produce si vinde o gama diversificata de utilaje tehnologice si parti componente destinate industriei: chimice, petrochimice, petrolului si a gazelor naturale, energetice, metalurgice, constructiilor mecanice, prelucrarii metalelor.

Productia VILMAR este realizata in 4 divizii: FORJA (piese matritate la cald, incluzand flanse si componente pentru robinete industriale cu obturator sferic; piese forjate liber; flanse si inele laminate la cald, cu sectiune rectangulara sau profilata), MECANICA (flanse; inele; componente pentru robinete industriale cu obturator sferic; vitjoint -uri; piese uzinate diverse), FITINGURI (fitinguri ambutisate la cald: coturi sudate, capace, funduri; fitinguri ambutisate la rece si sudate: reductii conice concentrice si excentrice, coturi din segmenti, teuri) si CAZANGERIE (o gama mare de vase sub presiune; schimbatoare de caldura; coloane; rezervoare de stocare; SKID-uri – instalatii modulate pentru: separarea si uscarea gazelor naturale de sonda, desalinizarea apei demare; structuri metalice cu diverse utilizari; asamblari mecano-sudate, statice sau dinamice, executate conform documentatiei tehnice a clientului).

Cea de a doua companie, un brand în panificaţie este Vel Pitar

Vel Pitar este un grup de companii din România, cu activitate în domeniul morăritului și panificației. Grupul deține 12 fabrici de pâine în zece județe din țară și în București, având peste 170 de magazine proprii (martie 2009)[1].

Compania a fost formată în anul 2001, prin fuziunea celor patru fabrici din industria de morărit și panificație cumpărate de fondul american de investiții Broadhurst în anii 1999 și 2000:Mopariv Vâlcea, Berceni București, Granpan Tecuci și Panegrano Cluj (aceasta din urmă, cumpărată în anul 2000 de Mopariv Vâlcea)[2]. În septembrie 2002, Vel Pitar a fuzionat prin absorbție cu societatea cu același profil Spicul Argeș[3]. Sediul companiei se află la Râmnicu Vâlcea[2].

În anul 2007, grupul a fost divizat în 3 firme: Vel Pitar (panificație), Șapte Spice (morărit) și VP Magassin (retail)[1][2]. Conform estimărilor companiei, grupul Vel Pitar deține la nivel național aproximativ 15% din piața de morărit și 9% din cea de panificație, însă în localitățile în care are unități de producție, cota de piață variază între 35% și 70% [4]. ÎnBucurești, Vel Pitar are o cotă de 30-35%, Capitala realizând aproximativ 30% din afacerile companiei [4].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *