Zeci de romi au participat voluntar la o acţiune de ecologizare în comuna Bujoreni

Romii din comuna Bujoreni au participat voluntar la o acţiune de ecologizare a satului Lunca, aceştia deazafectând o groapă de gunoi clandestină apărută la marginea aşezării.

Liderul romilor, Alexandru Diamant spune că acţiunea a fost una voluntară, venind să argumenteze faptul că „etnia este una civilizată şi că doreşte să locuiască şi să trăiască într-o natură curată, respectând normele de salubritate”

Mai mult romii care şi-au ridicat aici case se declară deranjaţi de „faptul că cetăţeni români vin de la Râmnicu Vâlcea şi aruncă deşeuri, moloz, mobilier vechi şi electrocasnice în zonă, putând crea focare de infecţie”

Ei speră că prin acţiunea lor, vor da un exemplu celor care preferă să arunce gunoiul pe raza comunei Bujoreni.

Romii spun că este prima acţiune de acest fel pe care o fac, luând o decizie colectivă, că aşa nu se mai poate. Mai mult aceştia au afirmat că vor ieşi de câte ori e nevoie pentru asemenea acţiuni dar şi vor monitoriza zona respectivă pentru a-i prinde în flagrant pe cei care aruncă gunoiul.

Autorităţile vâlcene, Prefectura a fost mulţumită de reacţia comunităţii de romi şi i-a felicitat pentru numărul mare al celor care au răspuns pozitiv la această acţiune.

De menţionat că niciu un rom din cei peste 40 care au participat la acţiunea de ecologizare nu beneficiază de ajutor social.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *