Zeci de autospeciale IGSU caută victimele accidentului aviatic din Apuseni

Mai multe autospeciale echipate corespunzător, aparţinând IGSU, din judeţele Alba, Cluj, Bihor şi Mureş, au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul care transporta mai mulţi medici pentru a identifica locul unde s-a produs accidentul şi a prelua victimele care să fie transportate la cele mai apropiate spitale.
“IGSU a dispus intervenţia următoarelor autospeciale – două ambulanţe de tip C încadrate corespunzător, patru ambulanţe de tip D, două autospeciale de stingere şi spumă, trei maşini de urgenţă, două autospeciale de transport persoane şi victime multiple, autospeciale de descarcerare şi o autospecială cu punct de comandă mobil. Ambulanţele sunt încadrate în funcţie de tipurile lor cu medici, paramedici şi asistenţi. Se va încerca în măsura în care se poate să fie toate persoanele transportate (n.r. la spitale). La momentul de faţă se efectuează căutări, este o zonă montană, este noapte, sunt condiţii de ceaţă, iar forţele dislocate caută avionul şi pasagerii. În momentul de faţă având în vedere că este o zonă montană, nu avem o legătură directă cu forţele care sunt trimise acolo. Avem colegi care sunt în deplasare acolo, care caută”, a declarat pentru AGERPRES locotenentul Cătălin Chircă, reprezentant al IGSU.
Potrivit oficialilor MAI, imediat după producerea incidentului un elicopter SMURD a decolat de la Târgu Mureş cu intenţia de a merge la locul unde s-a petrecut accidentul aviatic, însă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a ceţei abundente, elicopterul a fost nevoit să se întoarcă.
Totodată, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat pentru AGERPRES că deocamdată nu s-a solicitat sprijin militar şi că ar fi destul de greu de trimis o aeronavă la faţa locului, având în vedere condiţiile meteo nefavorabile.
Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit, luni, într-o zonă împădurită din judeţul Cluj, între Abrud şi Câmpeni. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei sunt în viaţă. Potrivit unor surse, la manşa avionului se afla pilotul bucureştean Adrian Iovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *