Zboruri cu drona deasupra comunei Bujoreni pentru realizarea unui ortofotoplan de înaltă rezoluţie

“Începem de luni zboruri cu drona pentru realizarea unui ortofotoplan de înaltă rezoluție al comunei Bujoreni. Încă un pas în proiectul de digitalizare Smart City și cadastru sistematic al comunei Bujoreni”, anunţă primarul comunei, George Gîngu.

Elaborarea unui ortofotoplan incepe cu planificarea planului de zbor pentru zona de interes. Pentru acesta etapa trebuie sa cunoastem scara la care se doreste ortofotoplanul pentru a calcula inaltimea de zbor precum si suprapunerea longitudinala si laterala a imaginilor. In paralel cu operatiunea de achizitie de imagini aeriene la sol se determina puncte de control pentru calibrarea imaginii finale.

Utilizand echipament de zbor fara pilot (drone, UAV) disponibilitatea si flexibilitatea realizarii unui proiect sunt net superioare utilizarii echipamentelor de zbor clasice (avion, elicopter). Suprafetele ce pot fi acoperite cu astfel de echipamente sunt de la ordinul zecilor de hectare pana la sute de hectare.

Fotografierea aeriana este utila atat pentru monitorizarea periodica a unei zone de interes (alunecari de teren, lacuri de acumulare, iazuri etc), cat si pentru sustinerea unor lucrari topografice si cadastrale pe suprafete extinse (cadastru general, cadastru agricol etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *