Washingtonul pregăteşte sancţiuni împotriva puterii şi opoziţiei din Ucraina

Autorităţile americane intenţionează să impună sancţiuni financiare împotriva unor  reprezentanţi ai puterii şi ai unor lideri ai opoziţiei ucrainene, a informat joi mass-media occidentală, relatează Ria Novosti.
Surse din cadrul Congresului american au declarat pentru agenţia Reuters că au discutat eventuale sancţiuni cu reprezentanţi ai Casei Albe. Potrivit acestora, astfel de măsuri ar putea fi aplicate în cazul în care va exista o nouă  escaladare a violenţelor din ţară.
Statele Unite susţin integrarea europeană a Ucrainei şi şi-au exprimat sprijinul pentru opoziţia ucraineană. Astfel, vicepreşedintele american Joe Biden le-a cerut autorităţilor ucrainene să-şi retragă forţele de ordine din centrul Kievului şi să nu decreteze stare de urgenţă în ţară, ameninţând Kievul cu sancţiuni.
Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anulat vizele oficialilor ucraineni responsabili pentru dispersarea violentă a manifestanţilor în noiembrie-decembrie 2013.
De la sfârşitul lunii noiembrie 2013, Ucraina este scena unor proteste violente lansate de opoziţie ca răspuns la decizia guvernului de a suspenda pregătirea unui acord de asociere cu UE. Mişcările de protest au fost reluate pe 19 ianuarie după adoptarea unor legi privind demonstraţiile considerate ”draconice” de către adversarii guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *