Este vreun politician vâlcean interesat de breteaua care leagă Râmnicul de Autostrada Sibiu – Piteşti?

În toate declaraţiile de până în prezent se discută despre cele 5 secţiuni ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti, mai puţin despre a 6-a, aşa cum a fost ea numită, şi anume drumul de legătură Râmnicu Vâlcea – Tigveni.

Nu există niciun răspuns concret, până la această oră, cu privire la traseul de aproximativ 20 de kilometri, cât este în prezent distanţa dintre Râmnicu Vâlcea şi Tigveni.

Ştim însă că, în luna iunie, secţiunea 1, Piteşti – Tigveni (Curtea de Argeş), va fi scoasă la licitaţie, cu şanse mari de a intra în execuţie la finele anului 2017. Dacă lucrurile ar merge bine şi am avea un constructor serios, la finele anului 2018 sau începutul lui 2019, cei 32 de kilometri ai acestui traseu ar fi gata. Adică Râmnicu Vâlcea s-ar afla, în acel moment, la doar 20 de kilometri de autostradă.

Numai că nu se aude nimic de legătură! Singura existentă în prezent este cea pe DN7 şi DN73c, adică Budeşti – Goleşti – Ciofrângeni (Ag) – Tigveni(Ag). O variantă de 20 de kilometri. Numai că, de la Goleşti spre Tigveni, drumul este căzut, sunt 3 alunecări de teren, vechi de când lumea.

Mai mult decât atât, acest drum nu arată deloc a drum expres, poate doar DN7, pe cei 7 kilometri de la Blidari până la Râmnic, aduce un pic, dar nici chiar el. Şi atunci?

Avem, din câte ştiu eu, vreo 9 parlamentari de Vâlcea, plus prefect… Îi rugăm să se intereseze, cu subiect şi predicat, ce înseamnă secţiunea/lotul 6 pentru guvern, dacă s-au făcut studii, cum ar trebui să arate drumul, dacă va fi lărgit, dacă va fi drum expres, dacă va fi altul… Cum vom circula noi, cei din Râmnic, spre Autostrada Sibiu – Piteşti, pe cei 20 de kilometri? Nu de alta, dar, dacă vom circula pe acest drum din prezent, mai bine mergem, naiba, până la Piteşti, pe vechiul DN 7.

Râmnicu Vâlcea Week aşteaptă un răspuns de la cei 9 parlamentari vâlceni şi de la autorităţi cu privire la acest tronson.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *