Vreau să concediez Statul Român fără să-l mai bag în comisia de disciplină

Auzi la nesimţitul ăla de la DGASPC Galaţi care spune că violul a fost liber consimţit, atunci când tablagiii lui peşte prăjit se benoclau ca tâmpiţii la o fată cu sângele şiroind pe picioare în plină stradă, fără să-şi mişte burdihanele slinoase din Loganul românesc.

Era minoră, tâmpitule! Putea să vină de pe Valea Oltului! Era minoră, nenorociţi care sunteţi şi mergeţi la slujbă doar ca să vă luaţi o leafă umflată artificial de Olguţa Vasilescu, plătită din banii amărâţilor de privaţi, care aleargă necontenit ca să aibă ce pune pe masa lor, a angajaţilor şi a voastră, putori care sunteţi.

Nu mai pot să privesc, zi de zi, uriaşa incompetenţă care pătrunde în livingul meu prin TV,  odată cu explozia puroiului Caracal. Despre poliţişti care nu iau măsuri atunci când o minoră reclamă faptul că un individ intră cu toporul în curte, iar ei spun, abia după o oră, când ajung: “Ce-i atâta grabă?!”

Pe miliţianul care îi spune mamei Luizei “Stai, cucoană, că a plecat cu un Făt-frumos!”, în timp ce oasele ei erau, de vreo trei luni,  într-un sac, la marginea pădurii.

Pe miliţienii care amendează oamenii strânşi la casa groazei, pentru că sunt jigniţi. Să zică mersi că doar li se arată degetul mijlociu. Băi, tablagiilor, acolo au murit fetiţe, violate, tranşate şi arse în carbid!

Statul român, cu armata de procurori care fac afaceri cu interlopii, cu ANAFUL oprit, într-o zi, peste 10 ore, în faţa unui butic de pe DN 64, terorizând un biet comerciant. Parcările arhipline din faţa instituţiilor statului, unde coboară tot felul de mirandoline şi marţafoi, care doar pentru că şi-au deschis picioarele la momentul oportun sau au strigat din toţi rărunchii la mitingurile politice, au prins un loc călduţ, plătit de 3 milioane de privaţi.

Acest stat paralel, perpendicular, ortogonal, cu profesori care produc analfabeţi funcţionali pe bandă rulantă, care au uitat ei diatezele şi teoremele, cu medici care, chiar dacă au lefuri acum de 3.000 de euro minimum, tot iau şpagă de la bătrânica din sat.

Acest Stat trebuie concediat. Pe loc, fără preaviz, fără comisie de disciplină. Şi poate dă dracu’, partidele care vor veni la putere să înceapă aceeaşi sarabandă a incompetenţei, că închidem ţara.

Oricum, ar trebui ca statul român să se oprească o zi să facă o restructurare masivă şi să-şi trimită la lopată armata de pulifrici. Plâng companiile de construcţii, că, deşi oferă salarii de peste 3.000 – 4.000 de lei, nu vine nimeni să facă drumuri şi autostrăzi. Normal că nu, odată ce statul te îmbie cu un fotoliu călduţ, în care nu trebuie să faci nimic. Doar să fii ţiitoarea unui şefuleţ sau cărătorul de geantă al altuia.

D-aia nu avem asistenţă socială, poliţie, procurori, finanţişti, funcţionari competenţi, de-aia avem o cohortă de “handicapaţi”, scoşi pe şpagă rulantă de comisiile DGSPC-urilor. Pe care tot noi îi plătim.

D-aia mor şi ne sunt violaţi copiii. Din păcate, doar ai noştri. Ai lor sunt bine mersi… Că pe ai noştri îi vedem seara târziu, înainte de a se culca, şi sâmbăta, dacă ne permitem s-o avem şi pe aia liberă. Nu prea avem vouchere, raţie de hrană, spor de calculator şi de lene… Avem doar obligaţii, ca, la final de lună, să plătim dările, că, de nu, conturile ne sunt blocate.

Eu vreau să concediez acest stat.

Liviu POPESCU

One comment

  • Iulia

    Cum dracu suntem in starea asta de inertie de-atatia ani cand avem mijloace la-ndemana sa ne ridicam toti sa punem țepele lui Vlad si sa curatim putregaiul?
    S-a putut in ’89, cand toate erau asa de bine sudate, cand nimeni nu credea, cand nu stiam unii de altii, iar acum, cand in doar cateva minute se soapte ridica o tara doar printr-o apasare de distribuire?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *