Voineasca închide în creştere sezonul turistic de vară şi se pregăteşte de cel de iarnă

Voineasa a fost tranzitată în această vară de mii de turişti, fiind de fapt staţiunea aşezată pe DN 7A, pe Valea Lotrului, de aici începând drumurile care dus spre Petroşani, Sebeş, Novaci, adică spre Transalpina.

Dar chiar dacă suntem în sezonul de vară, deja administraţia se pregăteşte pentru sezonul rece, propice sporturilor de iarnă. Se lucrează la parcarea supraetajată de la Transalpina Ski Resort. Astfel nu vom mai vedea acele cozi kilometrice pe DN 7A şi turiştii nu vor mai fi nevoiţi să meargă cu schiurile în spate de la maşină şi până la baza pârtiei.

La Obârşie se lucrează la noi structuri de cazare pentru ca sezonul de iarnă să aibă o ofertă generoase de camere pentru turişti, se ştie că este capitolul la care Obârşia Lotrului stă foarte prost.

În staţiunea Voineasa a inceput renovarea podului Voineșița. Şi s-a finalizat proiectul care a inclus asfaltarea străzilor.

Treptat, Voineasa a revenit acolo unde a stat mulţi ani, în topul staţiunilor montane. O adevărată regină a munţilor, prinsă în chingile Munţilor Parâng, adulmecând râul Lotru şi oglindind nopţi la rând luna plină, pe crestele şi prin pădurile de molid ale Vâlcii, Voineasa revine şi este din nou o staţiune între stelele României.

Vara anului 2018, Voineasa a cunsocut un flux de turişti crescut faţă de anii anteriori iar la Obârşia Lotrului de multe ori traficul a fost dat peste cap din cauza aglomeraţiei. Aşa cum am spus, sunt construcţii în lucru, se aşteaptă finalizarea PUG şi noi investitori imobiliari.

Mai mult, şi vechea staţiune sindicală Voineasa va intra într-un  amplu proces de modernizare, străzi şi trotuare, iluminat, parcuri, piscine, agrement. Voineasa va arăta în următorii ani, exact ca o staţiune alpină. Cine va alege această zonă din Paradis,  adică Valea Lotrului: Brezoi- Mălaia – Voineasa – Obârşia Lotrului, va ştii că a ajuns în cea mai frumoasă povestea a României, din cel mai frumos judeţ al acestei ţări.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *