Voineasa – Transalpina Ski Resort, singurul domeniu unde se poate schia până în luna mai

Voineasa – Transalpina Ski Resort deja a devenit un brand naţional, fiind deja ştiut faptul că este singurul domeniu schiabil din România, unde se poate schia până în luna mai, pârtiile fiind dispuse pe versantul nordic, în Munţii Lotrului, cu o panoramă unică. Imaginea superbă a lacului Vidra te duce cu gândul la zonele de schi din Austria.

Domeniul schiabil se va finaliza în acest, în sensul că s-au primit finanţările pentru terminarea parcării de 400 de locuri, eliminându-se pentru anul viitor cozile uriaşe care se întindeau pe DN7A spre Voineasa sau spre Obârşia Lotrului.

Încă trei zone pot fi exploatate în zonă pentru a deveni pârtii de schi private, spune primarul Gabriel Năstăsescu, acesta spunând că statul nu a fost decât km 0 al investiţiilor în turism

Tot în acest an, vor demara mai multe investiţii în structurile de cazare de la Obârşia Lotrului, pensiuni, hoteluri sau campinguri, urmând ca această staţiune să devină, aşa cum am mai scris un mic orăşel de munte la cota 1.200.

Pe partiile din muntii Lotrului, turistii au descoperit Raiul pe pamant. Preturile sunt la jumatate fata de Poiana Brasov, iar conditiile pentru amatorii sporturilor de iarna sunt perfecte!

In muntii Lotrului se aud doar chicoteli si strigate de veselie. Partia de la Vidra a prins viata de cand turistii au umplut-o cu celofane, saniute si schiuri.

La peste 1300 de m altitudine , profesionistii in sporturi de iarna se considera cu adevarat rasfatati. Stratul de zapada este numai bun pentru o tura cu placa sau cu schiurile.

Ramona Fodor, reprezentant complex partii: „E cu lume multa, cum ne-am asteptat dealtfel, lumea abia asteapta deschiderea sezonului. Ne dorim sa le oferim turistilor o partie perfect pregatita”.

Turistii care au ajuns aici se considera fosti clienti fideli ai Poianei Brasov. S-au retras la Vidra, unde partiile sunt mai libere si preturile – mai mici. De pilda, un abonament pentru toata ziua pe partie costa numai 80 de lei.

preturile decente se aplica si la mancare. In pensiunile din muntii Lotrului, schiorii primesc mancare traditionala, stropita cu tuica fiarta, vin sau palinca.

Partia de schi se afla la 34 de kilometri de statiunea turistica Voineasa, unde o noapte de cazare, de persoana, porneste de la 80 de lei.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *