Voineasa a câștigat pariul cu turismul: Transalpina Ski Resort și Obârșia Lotrului pline ca iarna

De 10 ani, am asteptat să urcăm vara sus în vârful pârtiei. Și uite că s-a întâmplat. În această vară, telegondolele au funcționat. Și pentru prima dată tronsonul 2 de telegondolă a funcționat. O premieră la Transalpina Ski Resort.

Asta se întâmplă când o firmă din Vâlcea, chiar din zonă, administrează acest domeniu.

”Nu e vorba de profit. Nu am făcut asta pentru profit. Ne-am asumat că nu e o afacere să deschidem vara telegondolele. Ne-a bucurat însă faptul că au fost turiști, sute la început iar apoi câteva mii pe week-end care au venit aici și au vrut să urce sus, pe vârf. Mulți au venit pentru prima dată și sunt convins că vor mai veni. Da, clar, tronsonul 2 de telegondolă va funcționa și iarna. Și telescaunul. Și să sperăm că vom avea o nouă pârtie. Dar surpizele pentru sezonul de schi care va începe atunci când va ninge suficient pentru pârtie, le vom dezvălui atunci”, spune administratorul pârtiei.

Așa este. A fost coadă în week-end la telegondolă. Iar în luna august, deși inițial era doar pentru sâmbătă și duminică program, administratorii au decis să adauge și ziua de vineri.

De altfel nicio pensiune din zona Obârșia Lotrului nu a avut locuri libere în această vară. Asta în condițiile în care numărul acestora este de aproximativ 600, un număr care este în continuă creștere, primarul Gabriel Năstăsescu sperând câ în iarna viitoare se va ajunge la 1000 de locuri.

”Asta, estimăm noi, după pensiunile aflate în construcție, după numărul de cereri și de autorizații. Este clar că zona atrage, în zonă se investește, potențialul este unul crescut. Obârșia Lotrului va fi un loc, o destinație de vacanță cunoscută la nivel național. Vom face tot posibilul să se respecte legea, mai exact natura, să fie un loc relaxant, plăcut. Da, și la Vidra vor demara lucrările, investitorul mai are câteva avize de obținut și refacem pe viitor conturul turistic al lacului Vidra”, spune primarul din Voineasa.

Din păcate, zona sindicală din centrul strațiunii Voineasa pare încremenită în proiect. Foarte slabe investiții, sindicatele nu manifestă interes în a-și dezvolta activele. Poate că vor înțelege că aici se stă pe o mină de aur.

Legea este de partea lor și nu pot fi abligate să facă ceva în zona hotelieră pe care o dețin.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *