Voiceşti, modul prin care o administraţie eficientă arată cum poate fi dezvoltată de la zero, o localitate

Într-o câmpie care se pierde în zare, de la marginea Drăgăşanilor şi până la Olt, se află ultima insulă a Vâlcii, insula de câmpie, fragment şi solfegiu de Câmpia Română: Voiceşti

Este o comună puternic urbanizată, cu o administraţie solidă şi care are în vedere o strategie de atragere a investitorilor spre această zonă, având în vedere ca se află pe axa care leagă 2 judeţe, în apropierea municipiului Drăgăşani şi a parcului industrial al acestui oraş.

“Suntem o localitate care se pretează pentru o paletă largă de industrii, cu precădere în agro dar şi în construcţii. Deja avem mai mulţi investitori care au optat pentru Voiceşti.  Unul chiar care va contribui la reabilitarea infrastructurii rutiere acolo unde sunt probleme şi care se confruntă cu o lipsă de forţă de muncă. Nu vreau să vorbesc cu păcat dar parcă am uitat să muncim chiar dacă salariile nu sunt mici”, spune Florian Vătafu.

Aşadar, în 2018, Voicesti se laudă cu toate drumurile asfaltate, cu iluminat public, apă, canalizare, un centru civic elegant care se află în plin proces de reconstrucţie şi redesenare, urmând a avea un parc şi o mică piaţetă.

În perspectiva iernii, primarul Florian Vătafu a asigurat combustibilul, şcoala a fost igienizată, are autorizatie de funcţionare.

Singura problemă extrem de gravă este în domeniul salubrizării. Gunoiul nu poate fi rididcat pentru că după 3 luni nu are contract de salubrizare cu nicio firmă, după ce a fost încheiat cel anterior.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *