Voicești, comuna legumicultorilor

Din punct de vedere economic, principala activitate a localnicilor din comuna Voicești este agricultura, în special legumicultura și creșterea animalelor, apoi, cu o pondere mult mai mică, serviciile și comerțul. Potrivit primarului Florian Vătafu, circa 300 de familii se ocupă cu legumicultura, iar în această perioadă, majoritatea vin la primărie să solicite atestate și carnete de comercializare.

În acest sens, administrația publică locală a hotărât înființarea unei piețe agroalimentare,special pentru cei care nu au posibilități de transport a mărfurilor la piețele din orașe, pentru a-și putea vinde produsele.

“După ce, în primăvară au avut loc eliberări de atestate pentru producătorii de răsaduri, acum este perioada eliberărilor de atestate de producător șI certificate de comercializare pentru vânzarea de roșii, ardei și varză. În comună sunt peste 300 de familii care se ocupă cu legumicultura și au nevoie de aceste atestate. Noi am construit o piață agroalimentară, pentru ca oamenii să poată să își comercializeze mărfurile, iar la începutul lunii iulie va fi funcțională. Mai avem de obținut avizele, după care se va deschide piața. De asemenea, tot aici, intenționăm să facem și un târg de săptămână, iar sâmbăta să fie ziua târgului unde, pe lângă legume, să se comercializeze și animale, dar și alte produse.”, a menționat primarul Vătafu.

 

Căminul cultural – reabilitat și modernizat

 

Edilul a mai adăugat faptul că, se reabilitează și modernizează căminul cultural din localitate, iar după finalizarea lucrărilor, potrivit hotărârii consiliului local, se va amenaja un și parc, cu alei de acces, bănci, iluminat public. Ca și proiecte viitoare, primarul Florian Vătafu va introduce trei kilometri de canalizare în centru comunei.

„Documentația pentru introducere canalizare pentru toată comuna este facută, studiul de fezabilitate este făcut,  urmează să fie aprobat programul de investiții, ulterior va fi pus pe SEAP, după care, în prima fază, vom introduce în centrul comunei trei km de canalizare”, a precizat Florian Vătafu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *