Primarul Voicescu tatonează terenul la liberali

Nicolae Voicescu vrea să se înfrățească Fârtățeștiul cu o localitate franceză

La invitația senatorului Dan Nițu, la sfârșitul lunii iulie, Nicolae Voicescu, primarul comunei Fârtățești va pleca în Franța împreună cu o delegație formată din administrația locală din localitatea Măciuca, pentru a face lobby privind oportunitatea de a înfrăți comuna Fârtățești cu una din localitățile franceze. Primarul spune că, acest lucru este benefic pentru comună, deoarece un schimb socio-cultural este foarte important pentru comunitatea pe care o păstorește.

“Vreau să mă înfrățesc neapărat cu o localitate franceză. Am mai avut odată posibilitatea, dar nu s-a concretizat. De aceea, acum, când am ocazia, vreau să profit de această oportunitate. Am o comună mare și am ce arăta. Turismul monahal este una din atracțiile comunei Fârtățești, deoarece în comună se pot vizita 10 biserici considerate monumente de arhitectură, cea mai veche datând din 1715. Se pot face schimburi socio-culturale, de schimburi de idei etc “, a spus primarul Voicescu.

“Sunt doar o mașinărie de adus voturi“

Întrebat cum comentează reacția partidului din care face parte, în urma deplasării cu peneliștii, edilul a precizat că, pentru PSD este doar o mașinărie de adus voturi și nu este ajutat cu nimic.

“Senatorul Nițu m-a rugat să merg cu ei în Franța. Mă duc cu delegația din Măciuca pentru a face lobby, pentru o înfrățire cu o localitate de la ei. Nu mă interesează ce va spune PSD despre acest lucru. Sunt foarte supărat pe conducerea partidului, eu sunt doar o mașinărie de adus voturi și ei mi-au întors spatele. Niciodată partidul nu a făcut nimic și nu m-a ajutat în niciun fel. Avem cel mai prost guvern de 18 ani, de când sunt primar. Sunt foarte supărat pe PSD și ei uită că, aici, în Fârtățești, eu dau ora exactă”, a precizat edilul.

Voicescu tatonează terenul la liberali

Voicescu nu exclude varianta de a părăsi partidul, acum aflându-se în tatonări, iar dacă nu va fi mulțumit, anul viitor va candida independent. “Tatonez  și eu terenul, să văd cum sunt liberalii. Nu sunt ștergător de clanțe pe la ușa nimănui, așa că, dacă nu voi fi mulțumit, anul viitor vor candida independent“, a menționat Voicescu.

Dezamăgit de promisiunile guvernamentale

Nicolae Voicescu s-a declarat revoltat și, în același timp, dezamăgit de promisiunile guvernamentale și de indiferența autorităților statului, menționând faptul că, nu este normal ca acestea să nu răspundă oficial la niște adrese, nici după aproape patru luni. În comuna Fârtățești sunt 15 sate, iar potrivit edilului, 10 din ele nu sunt asfaltate. « Avem două proiecte pe Ordonanța 28, pentru asfaltarea drumurilor sătești, un proiect pentru asfaltarea a 16 km, pentru care am primit în 3 ani 7 miliarde de lei vechi,  iar cel de-al doilea pentru asfaltarea a 8,5 km, pentru care am primit în doi ani un miliard de lei. În felul acesta nu se va mai asfalta nici în 30 de ani. O altă problemă care m-a dezamăgit, este faptul că, din februarie, am trimis șase adrese către Ministerul Dezvoltării, la Compania Națională de Investiții, privind reabilitarea căminului cultural din satul Dozești și, nici până la această dată, nu am primit niciun răspuns. Și tot așa întreb de patru ani de zile ce e cu căminul cultural din Dozești ?  De asemenea, în satul Șotani, avem alt cămin cultural și același lucru s-a întâmplat. Din luna noiembrie, anul trecut, nici până acum nu l-au scos la licitație. Mă deranjează că nu îmi dau un răspuns oficial ca între instituții.», a conchis primarul Voicescu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *