Vlădestiul devine nod turistic, legat de 3 staţiuni dar şi nordul Râmnicului

Vlădeştiul deja este cel mai important nod turistic din Vâlcea, devenind prima localitate care va fi legată direct de 2 staţiuni, Olăneşti şi Ocnele Mari dar totodată va scurta şi drumul celor din Călimăneşti spre Olăneşti.

“Primele lucrări pe care le-am demarat în acestă vară şi sper ca în maxim o săptămână să fie gata, sunt legăturile directe cu Ocnele Mari şi cu Râmnicu Vâlcea, urmând ca în cel mai scurt timp să realizăm şi legătura cu Bujoreniul pentru a facilita drumul turiştilor spre Olăneşti, ocolind Râmnicu Vâlcea. Aici am avut şi sprijinul Romsilva pentru că o porţiune de drum este forestier în cazul legăturii cu Ocnele Mari. Se lucrează zi lumină pentru că există solicitări ale celor cazaţi în Olăneşti să ajungă la ştrandurile cu apă sărată din Ocne şi Ocniţa”, spune Adrian Cosac, primarul din Vlădeşti

Drumul de legătură Vlădeşti – Ocnele Mari (Ţeica) are puţin peste 2 km şi era impracticabil, era folosit doar pe jos de către localnicii care doreau să meargă la ştrandurile cu apă sărată.

Totodată Primăria Vlădeştiului are în vedere în perioada următoare dezvoltarea unei zone agroturistice pe drumul Trundin – Dealul Malului (Râmnicu Vâlcea), un drum care leagă comuna cu nordul municipiului, într-o zonă de altitudine, căutată în ultimii ani pentru investiţii imobiliare. 

“Pe OG 28 aşteptăm finanţarea pentru legătura cu Bujoreni, astfel încât drumul de la Călimăneşti spre Olăneşti şi Ocnele Mari să evite Râmnicu Vâlcea, construind astfel un drum al staţiunilor care să permită celor care vin în vacanţă la Vâlcea să aibă o mobilitate pentru a cunoaşte mai multe din judeţ”, adaugă Cosac.

Primarul menţionează şi atestarea Vlădeştiului drept destinaţie monahală, mănăstirea Sfântu Nectarie fiind un loc ales de pelerini şi datorită poziţionării sale în zona rezervaţiei de la Mosoroasa, unde creşte singura plantă carnivoră din judeţ.

În paralel cu aceste lucrări, primăria are ca proiecte, reabilitarea unui drum afectat de alunecări de teren, unde va fi refăcută o fântână veche, spre Trundin, unde pământul deja poate fi lotizat pentru o zonă agro-turistică. În acelaşi timp pe DN64 se lucrează la trotoare, amenajarea de rigole şi spaţii verzi, comuna fiind considerată una din cele mai urbanizate din Vâlcea.

AP

loading...

One comment

  • locuitor vechi

    Domnule primar , odata se spunea pe situl primariei ca tot vladestiul va avea canalizare mai este in atentia dv acest lucru ?
    in priporu fost dosu cumorilor zis si sat pietrari ( cum treci podul de la limita de judet peste olanesti un sat din marginea vladestiului spre olenesti ) unde nu exista nici gaze sat european. gazele stau la strada principala cu dop la capat de teava .vile impunatoare si case de oameni cu bani si cu fosa in curte si cu balta mal si noroi adus de aluviuni pe strada cand ploua iar pe timp de iarna patinoar unde se fac accidente din cauza ca nu sunt facute rigole pe strazile de pe deal sa se duca apa ,au trecut ani de zile si numai promisiuni si nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *