Vlădești, locul I pe județ, la cantitatea deșeurilor reciclabile. Primarul Cosac mulțumește locuitorilor pentru reciclarea selectivă

Comuna Vlădești a obținut locul I pe județ pentru reciclarea selectivă a gunoaielor. Încă din toamnă, administrația s-a ocupat serios și a informat populația privind reciclarea selectivă a gunoaielor. În localitate s-au înființat insule ecologice cu containere pentru deșeurile selectate, iar populația, în urma campaniei de informare, chiar a învățat să le folosească selectiv. Acest lucru a condus la obținerea primului loc între restul comunelor din județ, privind campania de colectare a deșeurilor reciclabile.

Adrian Cosac mulțumește locuitorilor comunei pentru faptul că au înțeles importanța reciclării selective și acest lucru a condus la obținerea primul loc. Mașinile colectează separat sticla, metalul, plasticul și hartia.

”Trebuie să ne aliniem standardelor europene în ceea ce privește reciclarea selectivă a gunoiului. Suntem comuna de langă municipiu Rm. Vâlcea , dar și de tranzit către stațiunea Olănești, iar acest lucru ne obligă să fim responsabili pentru un mediu curat și sănătos. Reciclarea selectivă, adică colectarea deșeurilor în containere diferite, special amenajate și inscripționate pentru diversele categorii, urmată de reciclarea lor. Avantajul reciclării materialelor folosite este reducerea consumului și conservarea  resurselor naturale dar și a poluării, precum și scăderea cantității deșeurilor. Am ieșit în comună și am înștiințat oamenii despre acest lucru și  am fost încântat să văd populația cât de receptivă este ideii de colectare selectivă, asta fiind și o măsură pentru scăderea cantității de gunoi menajer. Acest lucru a condus la faptul că am obținut locul I, pe județ, și mulțumesc anticipat locuitorilor pentru faptul că au înțeles să împartă deșeurile reciclabile în containerele amplasate în localitate”, a declarat primarul Cosac.

Claudia POPA

 

loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *