Vlădeşti este nodul principal pe Drumul Staţiunilor Vâlcene

Drumul Statţiunilor Vâlcene este cel mai lung traseu turistic din Vâlcea, o provocare pentru autorităţile judeţene şi locale.

Pe acest traseu turistic sau drum al staţiunilor se află şi comuna Vlădeşti. De mulţi definită drept micul orăşel de la vest de Râmnic sau comuna metropolitană, Vlădeştiul are toate premisele pentru a fi un ambasador al turismului vâlcean. Nu spun eu că Vlădeştiul este centrul universului sau este a priori, baza unei pirmaide turistice româneşti dar, Vlădeştiul va continua toate demersurile şi va merge pe o strategue menită a conserva sistemul ecologic, aerul curat, farmecul helvetic, ideea de plămân verde al metropolei.

Vlădeştiul este localitatea aflată pe Drumul Staţiunilor, la marginea vestică a municipiului şi care pe ambele maluri ale râului Olăneşti oferă un spaţiu generos pentru acea parte de lume care doreşte să se trezească dimineată în miros de zâmbile, în foşnet de pădure, într-un confort urban dar într-o opţiune de gen viaţa la ţară.

În acest an, administraţia din Vlădeşti are un amplu proiect de amenajare a zonei centrale a localităţii. Astfel, în urma acestor investitii, localitatea va avea un parc central, un sediu nou de primărie, o piaţetă publică.

“Dorim o sală de sport modernă cu tribune, unde copiii să poată face sport şi după amiaza. Adică acele cursuri de baschet, karate, volei, baschet plus competiţii sunt utile pentru o educaţie armonioasă. Sala de sport se va construi pe  CNI. După ce timpul ne va permite, acum la sfârşitul lunii martie reluăm asfaltările. Trotuare care să îmbunătăţească imaginea localităşii vor  fi executate din buget local. Nu am omis de aici refacerea centrului civic, piaţeta publică”, spune Adrian Cosac, edilul din Vlădeşti

Strategia administraţiei locale din Vlădeşti, de a dezvolta astfel comunitatea a atras mai întâi la sat copiii sau nepoţii celor din comună, care au început să se întoarcă acasă şi să investească în casele părinteşti, în case noi, iar ulterior Vlădeştiul a devenit atractiv şi pentru alţii. Este localitatea unde dezvoltatorii imobiliari investesc în cartiere rezidenţiale.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *