Vlădești este comuna cu cel mai ridicat nivel de trai din județul Vâlcea

Deja este un adevăr și anume faptul că ponderea noilor locuitori din comuna vâlceană Vlădești a depășit pe cei originari, în ultimii 20 de ani, existând o adevărată migrație dinspre oraș spre localitatea limitrofă Râmnicului.
Așa s-a ajuns ca peste 50% dintre locuitorii din Vlădești să fie în mare parte din Râmnicu Vâlcea, loc unde au și joburile, optând pentru o navetă de 15 minute, cât durează în medie un transport din centrul comunei până în centrul municipiului.
”Există evident mulți oameni de afaceri, juriști, ingineri, profesori, liber-profesioniști care au aici proprietăți, mă refer la locuințe și terenuri cu o medie între 500 și 1000 de metri pătrați. Comuna este în continuă extindere și pentru asta și noi suntem obligați să venim cu utilitățile, apă, gaze, iluminat. Și asfaltări de noi drumuri. Deja se caută terenuri în zone izolate, lângă pădure, cum ar fi Fundătură, Trundin, Pietrari. Oameni vor să se bucure de natură, de liniște, de generozitatea spațiului rural. Dar evident, cu condiții de oraș. Vlădeștiul este categoric o optiune pentru zona metropolitană pentru mulți orășeni, nu știu dacă nu cumva suntem în topul preferințelor, alături de Mihăești, Budești, Bujoreni de exemplu”, spune primarul Adrian Cosac.
În acest sens, în ultimii ani, în comuna Vlădești au 23 de drumuri comunale asfaltate in totalitate, asta însemnând peste 30 de kilometri, alei pietonale, colectare selectiva a deșeurilor, extindere apa, canalizare, internet, rigole, iluminat stradal led, consolidare maluri in răul Olanesti.
Primăria are depuse proiecte care privesc extinderea rețelei de gaze naturale dar și cel mai îndrăzneț preiect care privește amenajarea unui uriaș Complex Balnear.
În medie în Vlădești, anual se emit 100 de autorizații de noi locuințe, aici sunt două ansambluri rezidențiale, localitatea fiind una din cele mai urbanizate din județul Vâlcea, cu un șomaj zero, cu venituri ridicate per familie.
Comuna este percepută mai degrabă ca un cartier extins al municipiului pe DN 64, drum care leagă Râmnicul de stațiunea Băile Olănești. În proiectele Primăriei Vlădești există și dezvoltarea turismului de altfel, atât prin acest Complex Balnear cu apă sărată dar și prin stimularea zonei agro-turistice din vecinătatea Mănăstirii Sfântul Nectarie.