Virgiliu Băncilă, vicepreşedinte al Chimcomplex: Şansele de a redeschide producţia de PVC de la Oltchim sunt foarte mari, dar trebuie să facem câteva investiţii

Redeschiderea producţiei de PVC ar genera vânzări anuale de 200 mil. euro pentru Chimcomplex-Oltchim  „În ţară este piaţă pentru acest produs, dar în momentul de faţă se importă“.

De altfel, Producția de PVC – a declarat, pentru Agerpres, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă – va fi repornită în etapa a doua de investiţii la Oltchim, unde aceasta a fost oprită în anul 2008. Chimcomplex are experiență în domeniu, pentru că a avut, la rândul ei, instalație de acetilenă-PVC.

Fabricația de PVC la Oltchim se baza pe materia primă de la Arpechim, rafinărie care însă a fost închisă de OMV Petrom. Acum, aceste materii pot fi obținute prin noi tehnologii, din gaz metan.

Odată cu preluarea Oltchim, va apărea și Compania Română de Chimie. „Fuziunea platformelor Borzeşti şi Vâlcea – a declarat Virgiliu Băncilă – va fi nucleul noii companii de chimie. Vrem ca această companie să ajungă în câţiva ani la o cifră de afaceri de peste un miliard de euro. Înainte de 1989, sectorul chimic din România era pe locul 10 în lume. Chimia producea peste 30 de miliarde de euro la vremea respectivă, iar în 2016 a produs doar 10 miliarde de euro, deşi piaţă există”.

Producătorul din industria chimică Chimcomplex Borzeşti, controlat de Ştefan Vuza, a ajuns în primul trimestru după achiziţia activelor operaţionale ale Oltchim Râmnicu Vâlcea la o cifră de afaceri de 75 de milioane de euro, mai mare decât suma bugetată de 73 de milioane de euro.

Profitul operaţional realizat în primul trimestru din 2019 este de 9 milioane de euro, cu o EBITDA de aproape 12 milioane de euro, a spus Virgiliu Băncilă, vicepreşedintele Chimcomplex.

loading...

One comment

  • vali ristoiu

    doamne ajuta ! Sper sa nu vad peste cativa ani balarii ca la Onesti la Chimcomplex. Poate imprumutati cositorile de la Oltchim sa taiati balariile si acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *