Virgil Pîrvulescu solicită primăriei un sistem care să permită participarea online a consilierilor locali la ședințe

Pandemia actuală de COVID-19 a pus la grea încercare intreaga lume, iar acest lucru a adus noi provocări pe toate planurile și în toate sistemele tradiționale de muncă. Provocările la care trebuie să facem față au adus în prim plan soluții ingenioase și au permis stabilizarea societății în vremuri de criză. Anul 2020 a impus luarea unor măsuri și prevederi legale care să permită atât mediului privat, cât și administrațiilor publice și locale, să își poată desfășura activitatea în deplină siguranță. În acest scop Guvernul PNL, în anul 2020, a adoptat legi sau a emis Ordonanțe de Urgență prin care a reglementat cadrul legal al unor astfel de măsuri.
Consilierii Alianței pentru Râmnic au depus, toți, cerere de participare și în regim online, atât la ședințele comisiilor de specialitate, cât și la ședința convocată de dl. primar pe 5 Februarie, la Filarmonica “Ion Dumitrescu”. La fel ca în toate cazurile de până acum, orice propunere venită din partea consilierilor PNL- USR Plus este refuzată, iar opinia publică este indusă în eroare prin declarații ce prezintă trunchiat realitatea.
Rând pe rând, primăriile din întreaga țară, de la cele de sector din București, la cele ale orașelor mari precum Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara și până la cele de comună precum Bodesti (jud. Neamț), Sâncraiu de Mureş sau Fărău (jud. Alba) s-au adaptat noilor condiții și au început să își desfășoare ședințele de Consiliu Local și prin mijloace electronice. În municipiul Râmnicu Vâlcea nu este posibil acest lucru!
Digitalizarea primăriei a fost o tema comună de campanie, atât a Partidului Național Liberal cât și a Alianței USR-Plus. Susținem cu tărie acest proiect, nu numai pentru beneficiile evidente, de facilitare a relației între cetățeni și administrația locală, cât și pentru transparență și eliminarea birocrației ce vin odată cu el.
Considerăm inadmisibil faptul că, la aproape 1 an de la primele cazuri confirmate de COVID-19 în România, primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea nu a implementat un sistem care să permită participarea în regim on-line a consilierilor locali la ședințele comisiilor de specialitate și ale Consiliului Local.
Mai mult, denunțăm public însărcinarea pe care domnul primar o impune angajaților din primărie, ca, la fiecare ședință de Consiliu Local, aceștia să părăsească instituția și să se alăture consilierilor locali, la Filarmonică. Totodată, perseverența primarului de a convoca ședințele Consiliului Local în sala Lahovari, obligă conducerea Filarmonicii să suspende sau să amâne repetițiile din sala și menține personalul TESA al Filarmonicii captiv în cadrul ședințelor. Mijloacele electronice există, fiecare consilier local a primit, după depunerea jurământului, o tabletă și o cartelă SIM. Pentru ce, dacă nu pentru a ne folosi în activitatea din consiliu?
Schimbările mari se fac cu pași mici. Ceea ce acum poate părea redundant, conduce la o mică schimbare a opticii administrației primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea care să fie benefică, pe viitor, tuturor.
Schimbarea începe cu noi! Vom promova și vom milita în continuare pentru orice proiect ce are ca rezultat final eficientizarea și transparentizarea actului administrativ local. Vom continua să punem pe primul loc interesele comunității, nu ale unui primar vremelnic. Refuzăm să rămânem captivi unui sistem învechit, îngreunat de metehne vechi și fără viziune pentru orașul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *