Viorel Radi: Viața socio-culturală a satului ar putea fi revigorată prin difuzarea de filme, prin muzică, teatru

Primarul din Bunești, Viorel Radi, spune că administrația a reușit în majoritatea satelor să reabiliteze căminele culturale dar așteapta ca acestea să fie trezite din nou la viață, să reintre în circuitul socio-cultural al comunității.

”De bine de rău, am reușit și noi aici, la Bunești să refacem căminul cultural. O clădire emblematică de-a lungul timpului pentru. Eu când eram tânăr îmi amintesc de sâmbetele care erau animate aici la cămin. Seri de muzică, de filme. Erau multe activități iar tineretul avea unde să-și petreacă un sfârșit de săptămână relaxat. Azi, din păcate, lipește această zonă. Statul nu poate face mai mult decât să pună la dispoziției un spațiu modern. Acum depinde de firme, ong-uri, oricine care poate să reia o caravană a filmelor, o caravana teatrale, un spectacol variete, concerte. Primăria este deschisă pentru orice parteneriat pentru a revigora viața social-culturală a localității. Există încercări timide, precum Teatrul în șură sau mici turnee teatrale dar foarte puțin. Eu îi invit pe toți cei care vor să dea viață acestor spații să vină și să reînvie acest univers cultural din mediul rural”, spune primarul din Bunești.

Recent au fost finalizate lucrările la căminul cultural din localitate, o localitatea aflată la 20 de km de Râmnicu Vâlcea. O comună metropolitană, unde demografia a crescut prin mutarea multor familii tinere.

Bunești este o localitate cu școli și grădinițe reabilitate, cu spații comerciale, cu punct ISU și unde sunt șanse crescute de a fi demarată în  perioada următoare, cea mai importantă investuție în rețeaua de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *