Viorel Herăscu spune că va dezvolta comuna Tetoiu, prin atragerea de fonduri europene și guvernamentale

Inginerul Viorel Herăscu, cel care a căștigat alegerile în Tetoiu, consideră ca va reuși să dezvolte localitatea vâlceană de pe Valea Sasei, prin atragerea de fonduri dar și prin atragerea de investitiori în zonă.

Herăscu crede că va fi sprijinit de Consiliul Județean Vâlcea, pentru reabilitarea drumului județean care traversează localitatea, drum care prezintă porțiuni destul de degradate.

Noua echipă va implementa noi proiecte care să asigure dezvoltarea acestei localități, va căutat surse de finanțare prin proiecte europene, urmând ca localitatea să ajungă la un standard de confort și viață demn de o comună europeană.

Unul dintre cele mai importante proiect pentru comuna Tetoiu este înființarea și distribuția gazelor naturale. O rețea care va avea o lungime de 30 de kilometri însemnând magistrala prinicipală aferentă drumului judeţean care traversează localitatea de la nord la sud dar şi spre Budele. În acest sens a fost realizată un ADI (Asociație cu primarii din Roșiile și Lăpușata), care să respecte criteriile de eligibilitate, 1000 de branşări/ 25 de km

Alte proeicte care se vor implementa în perioada următoare sunt extinderile de rețele de apă potabilă și canalizare în comuna Tetoiu, pe o distanță de 22 de kilometri, apa iar canalizarea se va extinde cu patru kilometri. Apa se va extinde în satele Budele, Tetoiu și Băroiu, iar canalizarea în toate satele. După finalizarea acestui proiect, toate satele comunei Tetoiu vor avea apă și canalizare.

Alte lucrări de interes pentru comunitate pe teritoriul localității sunt reabilitarea și modernizarea grădiniței de la Nenciulești și a școlii gimnaziale din Țepești, ambele investiții derulate cu fonduri guvernamentale. dar şi proiecte care implică asfaltarea drumurilor din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *