Vineri, pe 24 iulie, vom afla constructorul pentru Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti

La aproape un an de la deschderea ofertelor pentru lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, pe 24 iulie, vom afla, în urma procedurii de evaluare, câştigătorul celor aproximativ 10 KM, care vor aduce autostrada aproape de Râmnicu Vâlcea.

Ne referim la lotul Curtea de Argeş – Tigveni, adică până la nodul unde vâlcenii care vor să meargă la Bucureşti, pe autostrada vor putea urca pe şoseaua de mare viteză.

CNAIR anunţă data de 24 iulie, data la care va fi anunţat constructorul acestui sector de drum.

Dacă nu vor exista contestaţii, pe 17 august va fi semnat contractul de proiectare şi execuţie. Astfel după lotul 1 şi 5, acesta ar fi al treilea tronson care va fi adjudecat, rămânând însă, cele 2 tronsoane, 2 şi 3, cele mai grele, Guvernul promite că şi sectoarele de munte vor fi scoase la licitaţie până la finele anului.

Pentru lotul 4 se luptă 10 firme

1. Strabag – Austria

2. Porr – Austria

3. Aktor – Grecia

4.China Railway – China

5. Impresa Pizzarotti – Italia

6. Tirrena Scavi – Italia

7. Alsim Alarko – Turcia

8. Ictas Insaat si Constructii SA – Turcia şi Romania

9. Kaylon Insaat – Turcia

10. Hapa Insaat – Turcia

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelul Momaia.Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de două miliarde de lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *