Vineri, 8 noiembrie 2012, la Muzeul de Artă „Casa Simian” Expoziţia aniversară “Angela Tomaselli – 70 de ani”

„Deplin stăpână pe mijloacele sale artistice, Angela Tomaselli creează un discurs plastic ale cărui calități majore sunt coerența, diversitatea și o mare mobilitate în receptarea lumii vii. Aceasta, corelată cu biografia proprie, este pentru pictoriță o nesecată sursă de inspirație. Chiar și atunci când apelează la motive desprinse din mitologie, când alege personaje fabuloase ca subiect al desfășurărilor ei narativ-picturale, Angela Tomaselli le actualizează și le integrează cursului vieții. Valențele pitoresc-parodice ale unor motive vechi sunt recuperate printr-o nesfârșită bucurie a narațiunii în registre suprapuse.” (Luiza Barcan, critic de artă)

Angela Tomaselli s-a Născut la 5 noiembrie 1943 în Brezoi, Vâlcea, dintr-un tată italian născut în România și o  mamă pe jumătate nemțoaică, pe jumătate româncă. A absolvit Institutul de arte plastice “Nicolae Grigorescu”, secția “Artă monumentala”. Între  1967-1970 a fost  muzeografă la Muzeul de artă modernă și contemporană – Galaţi, apoi profesoară la Liceul de Artă din Galaţi. Din 1971 este membră în Uniunea Artiştilor Plastici din România, iar din 1993, face parte din Filiala de Pictură a Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti.

Expoziția aniversară ce va fi vernisată vineri, la Muzeul de Artă,  este organizată de  Muzeul Judeţean “Aurelian Sacerdoţeanu”, Asociaţia Italienilor din România, Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Vâlcea, Direcţia Judeţeană pentru Cultra Vâlcea.

Ligia Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *