Victor Stănculescu: ”PNL va iniția proiectul fără penali în Parlamentul European”

PNL a fost şi rămâne un partid naţional. Asta îl defineşte înainte de toate, iar prin acţiunile sale, inclusiv în acest an, a dovedit acest lucru. Deopotrivă însă înţelegem că noi, ca partid, ţara noastră, România, nu putem trăi izolaţi de restul lumii. În condiţiile globalizării acelerate din ultimii ani, trebuie să ne dezvoltăm o dată cu Europa, cu partenerii şi aliaţii noştri. La nivelul PE, facem parte, cum bine ştiţi, din Grupul PPE, care reunește forțe politice pro-europene de centru și de centru-dreapta din statele membre ale UE, care doresc să contribuie împreună la promovarea obiectivului unei Europe mai competitive și mai democratice, aflate mai aproape de cetățenii săi, și a unei economii sociale de piață.

Avem mai multe proiecte de îmbunătăţire a Constituţiei României, iar pentru unul dintre ele am insistat foarte mult. Acesta spune că “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

O altă modificare prevede că “Nu pot fi aleși în Parlamentul European cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”. În ceea ce priveşte atribuţiile preşedintelui, dorim ca “acordarea grațierii individuale pentru fapte de corupție să fie interzisă”.

Sigur, sunt şi alte… În primul rând, voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ, în domeniile pe care le cunosc. Pe de altă parte, voi susţine iniţiativele colegilor, bineînţeles, pe cele în interesul cetăţenilor. Totodată, mă voi asigura că proiectele care privesc investiţii la Vâlcea nu mai sunt uitate prin sertarele din ministere, să se pună praful pe ele.

Dacă modernizăm Vâlcea şi creăm condiţii foarte bune – de la drumuri, spitale, şcoli moderne ş.a.m.d., până la infrastructura de turism şi agrement, sunt convins că vom atrage şi foarte mulţi investitori şi că locurile de muncă vor fi mai bine plătite.

Mă îndoiasc că PNL va mai negocia cu PSD, pentru că, după atâta timp, am înţeles pe deplin preocupările social-democraţilor – să mintă că fac spitale regionale şi autostrăzi, să sufoce instituţiile publice, să ţină capul de afiş al presei internaţionale cu scandaluri de corupţie, deci orice nu are legătură cu agenda cetăţeanului.

În rest, sigur că vom sta de vorbă şi cu USR, şi cu PMP sau alte formaţiuni care, într-o oarecare măsură, au viziuni care seamănă cu ale noastre. În ceea ce priveşte premierul, lucrurile sunt simple. Nici nu cred că vor emite pretenţii USR sau PMP la acest nivel.

Victor Stănculescu, Candidat Camera Deputaților

Comandat de Partidul Național Liberal, cod AEP 11200025, Material executat de SC Valcea Week SRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *