Victor Ponta este mai bun decât Klaus Iohannis. Cel puţin la umor!

La români dacă nu are umor un interlocutor nici nu merită să îl asculţi. Mai ales în politică şi, sincer, nu aş fi crezut vreodată că am scriu de bine de Victor Ponta dar, este singurul politician care m-a făcut să râd în ultimele săptămâni.

Acum vreo două săptămâni Victor Punta spunea că USL şi-a atins obiectivele propuse în anul 2012, citez : „USL aşa cum a promis, după preluarea în 2012 a guvernării, a dat premier de la PSD şi preşedinte de la PNL”. Bună rău butada.

Iar azi a spus-o din nou, „PNL nu ne poate da jos de la guvernare, poate doar DNA”.

Adevărul aşa este, PNL se pierde în dizertaţii lungi, în atacuri de genul unor ciupituri, nimic serios, Ponta zburdă liber şi cu mult tupeu dar şi umor. L-am urmărit pe Vasile Blaga, păi după emisiune eram atât de crispat, Blaga îmi produsese un disconfort încât mi-au trebuit vreo trei ţigări să mă calmez.

Alina, oricît ar fi ea de simpatică, vorbeşte prea în clişee. Îi trebuie mai mult firesc. Deci, e clar, Victor Ponta are umor iar la români dacă nu ai umor, nu exişti. Băsescu avea umor de port, golănesc, Iohannis nu îl are nici măcar pe ăla ardelenesc, de spirit.

Stimaţi liberali, dacă nu aveţi ironie, d-aia soft, dacă nu începeţi să-l mânuiţi în parodie şi pamflet pe Victor Ponta, nu aveşi nicio şansă la putere.

Apropos de Vâlcea, mi-am amintit şi de Ion Cîlea. Păi, Dumnezeule, omul ăsta când vorbea liber, fără fiţuicile lui nenea Stanciu, era delicios. Avea umor, stilul ăla al lui franc, era savuros.

Şi apropos, umorul este trăsătura fundamentală a inteligenţei, fie că este una lucrată academic, fie că este una genetică, dată de mama natură. Deci e clar, Ponta nu e deloc prost. Ştiuuu, băsiştii, iohanniştii ar să sară fuga în sus, dar nu putem să trăim doar prin obsesii. Dragi mei băsişti sau anti-pesedişti, fiind student mă băteam cu minerii lui Cozma, în veci nu am pus ştampila pe trei trandafiri, dar nu pot fi absurd şi să nu spun că butadele lui Ponta sunt mai savuroase de mii de ori decât discursurile sasului de la Cotroceni. Poate că sunt eu oltean mai e la ţară…

P.S. La un pamflet scris de mine despre cei 23 de consilieri muncipali ai Râmnicului, singurii care au sărit în sus au fost câţiva penelişti şi semiprimarul Ion Gigi. Deci cine este inteligent?

Mihai Ionescu

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *