Victor Giosan este om de platformă şi nu om de partid

Victor Giosan.

Cineva îmi spunea recent că am să-l critic în foarte scurt timp. De fapt am să mă critic pe mine. La un moment dat, îl văzusem pe Giosan drept lider al PNL Vâlcea. E o greşeală mare pe care am făcut-o. Giosan nu este pentru PNL. Şi nu va fi niciodată

El corespunde profilului unui alt tip de politician şi al unui alt curent, care nu cred că se poate compatibiliza cu organizaţia municipală a PNL. Giosan este mai degrabă om de platformă şi nu de partid. Aici, poate că am greşit mult şi tipologia Victor Stănculescu sau a unui Cristian Iliescu ar fi fost mai utilă.

PNL Râmnicu Vâlcea este un partid, un grup eterogen care include şi un Poenaru şi un Băzăvan şi un Grigore Crăciunescu. Include şi scara de bloc şi oameni din privat. Din privatul Râmnicului. Giosan este cam extraterestru la acest nivel de discuţii şi nu are nimic din militantismul clasic de partid. Un partid se conduce da şi cu idei sau discursuri sau analize ontologice dar şi cu fofârlici, şi cu negocieri tenebroase, cu pumnul în masă…

Din păcate pentru Victor Giosan, îi dăm o veste proastă, în Râmnicu Vâlcea nu a apărut platforma pe care să o conducă şi nu va apuca să vadă asta pentru cel puţin 10 ani. Rămâne un admirabil interlocutor, un om cu care se poate discuta istorie, economie, sociologie, geopolitică etc. Orice tipic contributors, numai politica unei organizaţii municipale nu.

Este forţată conjunctura, este ca şi cum l-aş fi propus pe Gheorghe Mihăilescu să preia PSD municipiu. Tot o mare eroare.

sau exact diferenţa dintre Fillon şi Macron.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *