Viceprimarul Râmnicului, pus ‘să ascută creioane’ de către primar

Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, social-democratul Ion Gigi Matei a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că i-a restrâns activitatea viceprimarului liberal, dându-i atribuţii ‘de ascuţit creioane’.

‘Domnul viceprimar Eduard Vârlan are atribuţiuni restrânse şi îl vom lăsa să ascută creioanele, în continuare. Deocamdată, îi spun să stea linistit, nu-l vom schimba, aşteptăm să-şi revină şi să susţină proiectele cu care am câştigat împreună conducerea primăriei şi să analizeze cu înţelepciune cele ce se pun pe ordinea de zi şi apoi să se gândească bine dacă trebuie să voteze sau nu. Eu sper să treacă această perioadă în care unii s-au încălzit prea tare, poate de la vremea de afară, mă gândesc eu, de aceea e bună câte-o ploaie’, a spus primarul interimar.

Viceprimarul PNL al municipiului Râmnicu Vâlcea, Eduard Vârlan, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că nu îi e teamă de o revocare, adăugând că activitatea unui edil nu ar trebui evaluată din punct de vedere politic.

‘Ştiu că există discuţii în aceste zile privind schimbări, numiri, revocări, alianţe. Nu îmi este teamă de o revocare, în cazul în care, însă, se va produce, eu mă voi întoarce la meserie, în câmpul muncii. Nu am venit aici dintr-o funcţie politică. Eu m-am gândit, însă, că atunci când eşti viceprimar, nu mai reprezinţi un partid anume, ci interesul cetăţenilor din municipiu. I-aş ruga pe cei care tot vorbesc de revocarea mea din funcţie să spună pe ce criterii se va face evaluarea, dacă e politică, atunci nu am ce comenta, dacă este profesională, atunci să ştiu şi care sunt greşelile de care mă fac vinovat. În orice caz, trebuie să mai spun că nu mă cramponez de funcţie’, a precizat Vârlan.

Eduard Vârlan a ajuns viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea în baza protocolului USL, care prevedea ca, după alegerile din 2012, PNL să aibă o funcţie de primar şi una de viceprimar, iar PSD una de viceprimar.

Între timp, edilul PNL, Emilian Frâncu a fost arestat, iar viceprimarul PSD a fost votat de consilieri primar interimar.

După ruperea USL, ‘taberele’ PSD-UNPR şi PNL-PDL se luptă pentru înlocuirea viceprimarului PNL, respectiv pentru revocarea primarului interimar PSD. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *