Vicențiu Mocanu își dorește un corp administrativ redus și o economie privată consistentă

Vicențiu Mocanu, lider politic care a lucrat toată viață în privat, conducând mai multe afaceri de succes, consideră că un aparat administrativ suplu este mult mai eficient în a administra o localitate.

”Vorbim de digitalizare dar nu o folosim. Noi, în Râmnicu Vâlcea ne-am învățat cu o mentalitate greșită, părerea mea. Să mergem și să căutăm un loc de muncă la stat. E sigur, nu te dă nimeni afară, nu își cere nimeni performanță, dacă știi cu cine să te pui bine, poate chiar și avansezi.

Mai puțin căutatul unui loc de muncă la privat. Foarte greșit pentru că așa s-a ajuns la ideea că funcționarii publici nu înțeleg că fără o economie privată puternică, ei nu își pot lua salariile. Statul, administrație trebuie să fie un partener și un sprijin pentru privat. Cu cât ai un mediu sănătos economic, cu atât și aparatul bugetar este performant. Și atunci statul român nu se împrumută pentru salarii și pensii, pentru că e suficient cât produce economia privată.

Eu am nevoie de un aparat redus dar eficient. Puternic, profesionsit și responsabil. Asta nu înseamnă că vom da afară oamenii. Nu, în niciun caz. Dar vom cere performanță, vom cere să depună efort, să muncească în slujba cetățeanului, să fie cinsitiți, onești si săritori. atunci când este nevoie. Așa judec eu lucrurile, pentru că fie stat fie companie privată, trebuie manageriată în sensul de a performa, de a nu falimenta. Râmnicu Vâlcea trebuie să devină cu adevărat centrul unei Zone Funcționale Economice. Să fie un conglomerat urban și economic, unul care să atragă forță de muncă și totodată să se extindă pe toate axele.

Eu voi pune accent pe o colaborare cu toți oamenii de afaceri din Vâlcea dar și cu cei care doresc să vină să dezvolte afaceri aici. Pot spune la această oră că am discuții avansate cu oameni de afaceri puternici care vor dezvolta aici investiții, atunci când voi ajunge primar. Producție, servicii, înaltă tehnologie, pot spune că cifra de afaceri a ceea ce produce muncipiul se poate dubla în următorii 4 ani și nu numai că vom stopa hemoragia de populație ci vom schimba sensul migrației, spre Râmnic și nu dinspre Râmnic”, a declarat candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, la primăria municipiuluui Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *