Vasile Cocoş(deputat PSD): România se află în top 5 mondial la capitolul creştere economică, cu peste 7%

Deputatul PSD, Vasile Cocoş, susţine că până în prezent au fost îndeplinite majoritatea obicetivelor programului de guvernare din acest an.

“Mă refer la creşterea salariilor în sectorul public cu 21,2% prin majorarea fondului de salarii cu 9,9 miliarde de lei, creştere economică de 7%, scăderea datoriei guvernamentale şi a deficitului bugetar.  PSD a promis o creştere economică de 5,5%, aceasta a ajuns la 7%, şi suntem a trei economie din lume ca rată de creştere. Desi am estimat o valoare a Produsului Intern Brut (PIB) de 815 miliarde de lei, aceasta a atins suma de 842 miliarde de lei. De asemenea, datoria guvernamentală, estimată a fi scăzută la 39% din PIB, a ajuns de fapt la 37,4%, iar deficitul bugetar a atins procentul de 2,96% din PIB.

Cocoş mai menţioneză că au crescut veniturile bugetare cu mai mult de 20 de miliarde de lei, de la 187,5 miliarde in ianuarie – octombrie 2016, la 207,5 miliarde în aceeaşi perioadă a anului curent, iar gradul de absorbtie al fondurilor europene a atins procentul de 9%.

“mai pot adăuga şi faptul că în primele zece luni de guvernare PSD au crescut cu 266.471 numărul de contracte de muncă full time, salariul minim a fost stabilit la 1.450 lei, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei, iar pensia minimă garantata la 520 de lei. Puterea de cumpărare a salariaâilor a crescut de la 12% la 12,6%, iar a pensionarilor a ajuns de la 6,7% la 14,6%”, conchide parlamentarul vâlcean.

AP

loading...

One comment

  • Cecile C.

    Eminentul economist nu spune ca , aceasta crestere vine din consum. Pacat ca intra in jocul parsivilor si perversilor.
    Daca isi pierde si el creditul in fata votantilor , atunci chiar ca PSD-ul pierde tot ce a cistigat in acest judet. Lasati speculatiile si spuneti celor care v-au propulsat acolo , adevarul. Ar fi pacat sa va catalogeze valcenii alaturi de celelalte gloabe , don Bazile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *