Vasile Cocoş: PSD a reuşit să convingă guvernul să deschidă românilor, bisericile

Păstrarea unei distanţe de 2 metri în orice direcţie între credincioşi în biserici, obligativitatea folosirii măştilor de protecţie de către aceștia, dar și de preoţi la spovedanie, precum și curățarea stranelor, a pardoselilor și a obiectelor liturgice înainte și după slujbă se regăsesc între regulile stabilite de Cancelaria Sfântului Sinod pentru revenirea enoriașilor la slujbele din interiorul lăcașurilor de cult.

Preoții care oficiază slujbele religioase nu vor purta măști.

Bisericile vor rămâne deschise toată săptămâna, astfel încât să fie evitată aglomerația sâmbătă și duminică.

Acolo unde este posibil, enoriașii vor intra pe o ușă și vor ieși pe alta, pentru a exista un singur sens de mers. La intervale de patru ore, lăcașul de cult va fi bine aerisit. De asemenea, la intrarea în biserică, vor fi amplasate soluții de dezinfectare.

Aceste măsuri vin după ce Guvernul a permis reluarea slujbelor cu enoriași în interiorul bisericilor.

“PSD a insistat și a reușit să determine Guvernul Orban să dea liber românilor să meargă și să se roage la biserică. PSD mai cere şi redeschiderea spitalelor pentru bolnavii cronici, a restaurantelor și teatrelor. În cazul în care Guvernul nu va face acest lucru, PSD va veni cu un proiect de lege prin care să forţeze Guvernul să le deschidă”, spune deputatul Vasile Cocoş

deputat PSD, Vasile Cocoş

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *