Vasilache speră ca numărul turiștilor din Olănești din 2021 să fie cel puțin la fel ca în 2019

Primarul din Băile Olănești speră ca anul 2021 să readucă turiștii cel puțin la nivelul din anul 2019, odată cu începerea vaccinării și cu finalul pandemiei.

”Anul 2020 a început foarte greu, prima parte a anului trecut a fost dezastru, care s-a resimțit puternic în industria hotelieră. Revenirea de la mijlocul anului nu a surmontat hanidcapul din primăvară. Sărbătorile nu au fost așa cum era în alți ani dar să începem anul optimist și dacă privim datele în România, suntem pe un trend descendent. Economia Oăneștiului este dependentă total de turism deci toate investițiile depind de turism”, spune primarul Sorin Vasilache.

Acesta nu poate spune ce impact va avea lipsa voucherelor de vacanță în industria hotelieră, lucrurile se vor vedea pe parcurs.

”Noi sperăm ca anual să atragem aici turiștii care vin pentru agrement, combinat cu turismul balnear și evident ne focusăm pe turiștii străini. Vreau să spun că majoritatea hotelierilor au profitat de acest an, pentru a spori investițiile, a face un update la oferta de cazare. Noi vom continua investițiile în drumuri, avem în vedere de a dezvolta și zonele adiacente stațiunii noastre, cum ar fi Cheia, Tisa, Comanca. Există un proiect cu localitatea Muereasca de a amenaja un drum de legătură și astfel se poate vorbi de rută directă cu stațiunea Călimănești”, mai spune primarul din Olănești.

În acest an turiștii care vin în Olănești se pot bucura de un parc modern, de noi hoteluri, de noi oportunități de a-și petrece timpul liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *