“Vandalii” au fost obligaţi de primarul din Lungeşti să refacă locul de popas pe care l-au distrus

Tiberiu Costea, primar deja cunoscut pentru “obsesia” pe care o are faţă de curăţenia localităţii, omul care a returnat acum un an, gunoiul unei familii “în cutii de ajutoare comunitare”, a comis-o din nou.

Lungeşti este o localitate care de la intrarea dinspre Olt sau dinspre Ştefăneşti te surpinde prin modul absolut elegant şi decent în care arată drumurile. Coşuri de gunoi, foişoare, iarba tunsă, rigole curăţate, popasuri cu bănci, arbori ornamentali.

Micul părculeţ din faţa primăriei este un autentic parc dendrologic unde întâlnim albiţe, platani, brazi Douglas, brazi arginitii, arţari japonezi etc, un parc pe care edilul doreşte să-l extindă după finalizarea căminului cultural.

O localitate aşadar în care amprenta curăţeniei şi civismului te întâpină la fiecare pas. Există chiar panouri unde cetăţenii sunt îndemnţi să respecte mediul, vecinii, văile apelor, parcurile.

Cu toate astea există şi “uscături”

În urmă cu o săptămână, zona de agrement La Fântânile Ilinii a fost complet vandalizată – bănci rupte, mese distruse, fântâna murdărită.

“Când am văzut cum arată, sincer mi-a venit rău. Nu-mi imaginam că există atâta răutate, agrseivitate, furie, nu ştiu cum să o definesc. O muncă pentru a face ceva frumos, un loc de popas să ajungă să arate în acest hal e de neconceput”, spune primarul Costea.

Ajuns la Primărie, a pornit camerele şi au fost identificaţi vandalii. 6 adolescenţi din comună fuseseră autorii acestui dezastru.

Cei 6 au fost aduşi în aceeaşi zi la sediul Poliţiei şi după declaraţii şi după ce au recunoscut faptele li s-au propus următoarele. Fie dosarele pleacă în instantă pentru vandalism fie au 24 de ore termen să refacă locul de popas distrus

“Tinerii la început au ezitat dar văzând că situaţia este gravă, joi se întâmpla asta, au decis să refacă locul vandalizat. Şi spre satisfcaţia mea, sincer, s-au apucat de treabă şi până vieri la amiază locul de popas a fost complet refăcut. Banca reoparată, masa, au turnat beton, au curăţat fântana.  Foarte bine, mă gândesc că a fost prima şi ultima dată când au mai facut un asemenea act de vandalism, după toată întâmplarea asta”, a precizat edilul din Lungeşti.

În urmă cu un an, primarul Costea a găsit în apropierea primăriei mai multe mormane de gunoi aruncate pe şant. Dintr-un caiet de matematică, a fost identificată familia care săvârşise acest fapt. Primarul Costea a strâns gunoiul pe care ulterior l-a împachetat şi sigilat în cutii de ajutoare comunitare şi apoi l-a transportat la familia respectivă acasă…

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *