Valoarea totală a DN 67 B „Drumul Sudului” se ridică la 9.500 mii lei; CJ Vâlcea a eliberat certificatul de urbanism

După trei ani de bâjbâieli DN 67 B, Scoarța –Pitești, va fi reabilitat. Investiția se ridică la circa 9500 mii de lei, lucrările urmând să înceapă în perioada imediat următoare.

În urma mai multor diligenţe întreprinse către ministerul Transporturilor, preşedintele Constantin Rădulescu a primit confirmarea că s-au alocat fondurile necesare pentru reabilitarea tronsonului DN 67B Scoarța – Pitești, care face legătura între județele Gorj, Vâlcea, Olt  și Argeș.

În anul 2015, acest proiect a primit fondurile necesare pentru începerea lucrărilor de reabilitare (9.500 mii lei, conform Legii nr. 186/2014 a Bugetului de Stat ), fiind considerat de către Guvernul PSD de la acea vreme un obiectiv de importanță națională, drumul trecând prin 4  județe.

Cu toate acestea, în anul 2016, Ministerul Transporturilor, în perioada Guvernului Cioloș, a întâmpinat anumite probleme în ceea ce privește contractul încheiat cu firma câștigătoare în urma licitației, drept pentru care nu s-a mai făcut nimic în vederea realizării acestei lucrări de reabilitare. De curând, ministerul Transporturilor a soluționat problema, ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a tronsonului DN 67 B, Scoarța – Pitești, urmând să fie dat în zilele următoare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat astăzi, 15 noiembrie a.c., certificatul de urbanism solicitat de CNAIR SA – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, pentru lucrările de modernizare a DN 67B Scoarţa-Piteşti, care urmează a fi realizate pe teritoriul administrativ al judeţului Vâlcea.

Pe cei 69,825 km din acest drum, care traversează localităţile vâlcene Grădiştea, Livezi, Zătreni, Lăcusteni, Tetoiu, Fârtăţeşti, Măciuca, Guşoeni, Creţeni, Suteşti şi Drăgăşani, de foarte mulţi ani nu au mai fost realizate lucrări de reabilitare şi modernizare, singurele lucrări executate fiind de întreţinere şi reparaţii, precum şi de înlocuire a indicatoarelor rutiere degradate sau dispărute.

DN 57 B are o lungime totală = 188,2 km;       platformă drum = 9,00 m ptr km  0+000 – km 33+500, platformă drum = 8,00m ptr km 33+500 -km 188+200, parte carosabilă = 2×3,00 m, acostamente 2×1,00 m, benzi de incadrare 2×0,50 m, poduri reabilitate = 49 buc,   viaducte = 1 buc

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *