Vălimăreanu (RAJDP): Pe DJ 677F au fost lucrări de reabilitare a 6,5 km inclusiv porţiunea calamitată Slăviteşti

Directorul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Nicolae Vălimăreanu a declarat că în perioada 2018 – 2019, pe drumul judeţean 677F, secor de drum care leagă DN 64 de DN 65C, s-au executat lucări de reabilitare a 6,5 km de drum.

Astfel în anul 2018 au fost reabilitaţi, pe raza comunei Şirineasa aproximativ 3 km iar în primăvara acestui an, lucările au continuat pe raza comunei Popeşti, până la punctul Cotoşmanu, intersecţia cu DN 65C.

În luna iulie au fost reabilitaţi pe raza oraşului Băbeni, zona Slăviteşti restul până la 6,5 km de drum, inclusiv reabilitarea zonei care prezenta cele mai grave alunecări de drum.

DJ 677F este considerat unul dintre cele mai tranzitate sectoare de drum din judeţul Vâlcea, el asigurând preluarea şi descărcarea traficului dinspre Râmnicu Vâlcea spre localităţile din zona de sud – vest a judeţului şi spre judeţul Dolj.

„Nu a fost o lucrarea uşoară, nu a însemnat doar turnare de asfalt, cel puţin în cazul Slăviteşti a implicat o serie întreagă de lucrări aferente privind stabilizarea platformei drimului – ziduri de sprijin, rigole, canale de dren, canale de colectare a apelor pluviale, pregătire terasament, o lucrarea extrem de complexă, pe un sector de drum intens circulat”

RAJDP este o instituţie subordonată Consiliului Judeţean Vâlcea.

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, contestă însă cifrele înaintate de aceste instituţii şi declară că va depune plângere penală pentru că „remarcă declaraţii contradictorii în ceea ce priveşte diferenţele între cele declarate şi cele executate”.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *