Valea Mare este un pivot agro-industrial în zona de sud a județului

Pivot agro-industruial în zona de sud a judeţului Vâlcea, comuna Valea Mare continuă în anul 2018 să modernizeze infrastructura stradală, beneficiind şi de o mare investiţie a Consiliului Judeţean prin modernizarea DJ 643B, drum care traversează întreaga comună de la nord la sud.

Este o localitate mare în care fenomenul depopulării s-a stopat, constructorii din această localitate reuşind de altfel să-şi găsească slujbe şi în România pe salarii decente. De altfel iscusinţa acestora a fost dintotdeauna recunoscută de companiile în domeniu. Unul din proeictele la care se lucrează în prezent este înființarea rețelei de gaze naturale, fapt care ar determina stoparea fenomenului depopulării.

În prezent se așteaptă finalizarea completă a drumului județean care traversează comuna de la nord la sud, proiect implementant de Consiliul Județean Vâlcea, drum care asigură fluidizarea traficului în zonă, accesul spre proprietăți, o dinamică a vieții economice în regiune..

De altfel agricultura la Valea Mare a renăscut prin diferite forme de asociere şi arendare şi fermele zootehnice au prins contur, acest fenomen datorat și procesului de cadastrare și intabulare de care a beneficiat comuna.

Un alt aspect pe care primăria îl menţionează este faptul că prin realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, Valea Mare va fi avantajată prin faptul că are legătură directă cu Balşul, oraş sitaut pe acest drum.

Tot sudul judeţului Vâlcea este de fapt avantajat de acest culoar, interconectarea cu această şosea ar putea deschide spre investiţii agro-industriale toată regiunea agricolă a județului,

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *