Valea Mare avantajată de reabilitarea DJ 643B dar şi drumul expres Craiova-Piteşti

Pivot agro-industruial în zona de sud a judeţului Vâlcea, comuna Valea Mare continuă în anul 2018 să modernizeze infrastructura stradală, beneficiind şi de o mare investiţie a Consiliului Judeţean prin modernizarea DJ 643B, drum care traversează întreaga comună de la nord la sud.

Este o localitate mare în care fenomenul depopulării s-a stopat, constructorii din această localitate reuşind de altfel să-şi găsească slujbe şi în România pe salarii decente. De altfel iscusinţa acestora a fost dintotdeauna recunoscută de companiile în domeniu.

„Aşteptăm să treacă iarna asta de final pentru a începe mai multe lucrări de asfaltare şi de cele aprobate pe PNDL 2. Nu a fost probleme cu deszăpezirea, utilajele au fost pregătite şi am avut în vedere cazurile sociale, acolo unde este nevoie de accesul ambulanţelor. Au fost monitorizate femeile însărcinate, bătrânii şi accesul în zona anumitor cătune. Din fericre se anunţă în această săptămână o îmbunătăţire a vremii şi o să ne facem planul de lucru pentru acest an. Am speranţa că fondurile care au fost reţinute vor fi returnaţi localităţii şi putem să aveam o strategie clară. La nivel de cadastru, suntem pe ultima sută de metri”, spune Constantin Briceag.

De altfel agricultura la Valea Mare a renoscut prin diferite forme de asociere şi arendare şi fermele zootehnice au prins contur.

Un alt aspect pe care primăria îl menţionează este faptul că prin realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, Valea Mare va fi avantajată prin faptul că are legătură directă cu Balşul, oraş sitaut pe acest drum.

„Tot sudul judeţului Vâlcea este de fapt avantajat de acest culoar, interconectarea cu această şosea ar putea deschide spre investiţii agro-industriale şi nu numai zona noastră”, a mai spus Briceag.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *