Vâlcenii speră că Alin la va aduce o medalie olimpică de la Tokyo

Cel mai bun atlet din ţară în proba de aruncare a discului a câştigat prima medalie de aur din acest an, deşi a concurat cu o ruptură fibrilară la braţul drept. Sportivul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo are spatele plin de zecile de urme lăsate de ventuzele pe care le-a folosit în procesul de vindecare.

După şase luni de pregătire spartană la Oneşti şi la Arad, Alin Firfirică a participat la primul concurs din acest an, unde şi-a apărat titlul de campion naţional la disc cu o aruncare de 61 de metri.

„E un rezultat decent, ţinând cont de ventuzele pe care le am pe spate şi cum arată spatele meu. În mare, concursul acesta a fost pentru a-mi menţine titlul de campion naţional” –  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

Alin așteaptă cu nerăbdare Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, unde este calificat și spune că a fost urmărit de ghinion în ceea ce privește cea mai importantă competiție sportivă din lume.
“În 2016 am reușit baremul pentru JO, la 3 zile după ce perioada de calificări s-a închis, așa că am stat acasă, am văzut competiția de la televizor. În 2020 m-am calificat cu potențial de medalie, dar sunt tot acasă, pentru că s-a amânat Olimpiada” – Alin Firfirică

Sportivul are gânduri mari în ceea ce privește marea competiție: „Mi-a cântat imnul la atâtea concursuri, acum tot ce am în cap este să reușesc la Jocurile Olimpice să urc pe cea mai înaltă treaptă și să văd cum este să îți cânte imnul la o asemenea competiție” – Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *