Vâlcenii sunt frumoşi, mai puţin 100 dintre ei…

Am fost şi eu încrâncenat în aceste zile, mi-a fost rău, am fost nervos şi apoi am avut cred un moment de luciditate şi m-am întrebat, sincer, cât de important este războiul dintre Iohannis şi Ponta? Cât de important este duelul incipient Coca-Rădulescu, Buican-Niţu cât de important este primarul incompetent Matei, cât de important este că se fură cu milioanele de euro din ţara asta, cât de important este că am trimis cu mâna noastră atâţia analfabeţi în zeci de instituţii ale statului, cât de important este dacă CET-ul mai finanţează sau nu ziare, cât de important este dacă Ponta ne minte, dacă Blaga a furat, dacă Udrea e vinovată.

Am avut un moment critic şi de sănătate în care seara nu mai puteam sta decât butonând între B1, Realitatea, Antena3 şi Digi. RTV nun mă pasionează. Nu aveam stare, eram în transă, cine e la Rareş, cine e la Orcan, ce mai găsise Gâdea la băsişti? Veneam în bucătărie, fumam o ţigară, două trei spre două pachete şi eram agitat. Nu înţelegeam nimic. Nu înţelegeam dacă e bun sau nu Codul Silvic, alocaţia copiilor pentru părinţi beţivi, cardul de sănătate, TVA-ul redus. Mă trezeam noaptea şi iar deschideam televizorul să văd reluările la emsiunile pe care le pierdusem, vorbeam a doua zi de blaturi, de Matei, suspendări, Gutău, CET, DNA..Şi ce am obţinut? Nimic.

Am văzut oameni abătuţi pe străzi, tineri care stau în faţă la AJOFM şi se uită depresiv la tabelul cu joburi, funcţionari publici cu Tuareg şi patroni de firmă cu maşini mai mici. Am zis că sunt chiar un tâmpit care nu are ce face, decât să casc gura la ipocrizie, să risc să fiu înjurat cum a făcut marele consilier PDL, Grigore Crăciunescu şi pentru ce? Sunt eu don Quijote? Sunt pe naiba.

Şi atunci am vrut să scriu un pic măcar despre Vâlcea, Vâlcea mea şi a cititorilor mei, Vâlcea cu munţi, cu dealuri cuminţi, cu un râu superb, cu icoane frumoase, cu biserici frumoase, cu oameni oneşti, pentru că dincolo de cei 100 de gurişti ai zilei, suntem noi restul, vâlcenii anonimi care nu apărem pe televizor să fim demagogi, suntem oameni care ne trezim la 6 şi ne culcăm la 24, oameni care muncim, iubim, ne mângâiem copii, plivim, săpăm, socializăm, ascultăm muzică, suntem fireşti şi responsabili, nu suntem ca cei 100. Suntem exact invers.

Vâlcea estea a noastră şi este cum am spus, poate cel mai frumos judeţ din România şi important este să ştim asta şi să nu o lăsăm pe mâna celor 100 de inşi care apar pe afişe o dată la 4 ani, zâmbind fals şi milogindu-se după voturi.

De aceea, Râmnicu Vâlcea Week, pe lângă articolele de politică şi mai ales pamflet va oferi şi aceste crâmpeie de Vâlcea, de judeţ şi de oameni frumoşi. Vă mulţumim pentru că în ultimele zile ne-aţi oferit cea mai mare audienţă, de când existăm noi ca ziar. Mulţumim celor 3.500 de cititori de miercuri şi celor 2000 de joi. Promitem că vom fi aproape de dumneavoastră, de căminul acela cald şi de cafeaua de demineaţă. Plecăciunea în faţa dumneavostră, dragii noştri

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *