Vâlcea – vedetă incontestabilă a Târgului de Turism al României

Prezenţa inedită a lui Mircea cel Bătrân, ctitor al Mănăstirii Cozia dar şi voievodul care a atestat documentar judeţul Vâlcea şi mai multe localităţi din judeţ printre care Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti şi Orleşti, a făcut din start ca standul nostru să fie unul interesant pentru cei care au venit la Romexpo, la Târgul de Turism.

De altfel judeţul Vâlcea a încercat şi se pare că a şi reuşit să expună în aceste zile, o hartă completă de oferte pentru cei care doresc să vină în vacanţe la noi.

Astfel mănăstirile, staţiunile balneare, centrele de olărit, compozitul de tradiţii, combinând folcolorul păstoresc transilvan cu cel oltenesc, viticultura, istoria şi patrimoniul, au fost printre elementele pe care echipa Consiliului Judeţean, coordonată de preşedintele Rădulescu ele-au prezentat vizitatorilor acestui târg.

De altfel, ziua de sâmbătă a fost una în care standul Vâlcii a fost foarte căutat, mulţi dintre vizitatori descoperind pentru prima dată unicitatea acestui judeţ şi faptul că specificul este o combinaţie de tradiţii, rezultate a poziţionării noastre exact la intersecţia a trei regiuni istorice (Transilvania, Muntenia şi Oltenia)

„Am văzut foarte mulţi vizitatori la standul nostru, nu mă înşel dacă afirm că suntem printre cele mai vizitate standuri din  cadrul exepoziţiei. Elementele autentice cum ar fi olăritul, maestrul opincar, patrimoniul expus aici, gastronomia vâlceană, folclorul nostru foarte diferit de la nord la sud, staţiunile cu brand consacrate deja de peste 100 de ani, oportunităţile sporturilor de iarnă sau momentul sculpturii în lemn, cu drujba, elementul istoric, Mircea Vodă sunt clar elemente care vor fi deja însuşite de cei care vizitează sau au vizitat standul Vâlcii”, spune Constantin Rădulescu.

Din punct de vedere turistic, Vâlcea se află în primele 5 judeţe din România, alternând cu Prahova, iar pentru prima dată în 2017 – 2018, ponderea turiştilor străini a fost una considerabilă în numărul de înnoptări.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *