Vâlcea va avea un nou drum montan turistic (drumul spre Vârful Romani sau Transcăpăţânii) prioritate pentru Consiliul Judeţean

Primăriile Horezu şi Vaideeni pe de o parte şi Consiliul Judeţean Vâlcea intenţionează realizarea a celui mai ”îndrăzneţ” proiect de infrastructură turistică, şoseaua Vârful Romani sau  „Transcăpăţânii”drum care în primă fază va uni două localităţi submontane şi două staţiuni montane, tăind creasta Munţilor Căpăţânii prin plecare din depresiunea Horezu.

Este de departe cel mai îndrăzneţ proiect de infrastructură rutieră benefică pentru turismul montan  pe care Consiliul Judeţean doreşte să-l implementeze împreună cu Videeniul şi Horezu.

Un proiect care va schimba cu totul conceptul de turism al judeţului. Drumul care a intrat deja în mapa unei comisii, odată realizat va genera venituri din turism de neimaginat azi. Legarea a două localităţi turistice printr-o şosea alpină care facilitează accesul la microstaţiunile Vârful Romani şi Ursu-Ursuleţul, uircând la cota 1.600, deschide perspectiva unor noi domenii schiabile, parcuri de aventură. Deja primul domeniu schiabil din Căpăţânii va fi inaugurat luna viitoare.

Se pune astfel în valoare tot masivul muntos care se află pe teritoriul Vâlcei şi ulterior printr-o dinamică a infrastructurii va facilita turiştilor accesul între zona Horezu – Vaideeni cu Voineasa, Mălaia, Transalpina.

„În această zonă se vor dezvolta 2 dintre cele mai frumoase staţiuni din România  (Vârful Roman şi Ursu-Ursuleţul) şi, prin urmare, trebuie să avem grijă ca turiştii să circule în cele mai bune condiţii. Aşadar, drumul despre care vorbim (drumul de interes local Romanii de Jos – Romanii de Sus – Lunga – Bolca – Vârful lui Roman – Vaideeni) nu poate fi asfaltat peste noapte, motiv pentru care am emis deja o dispoziţie cu privire la constituirea unei comisii mixte de analiză, formată din specialişti din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, primăriei oraşului Horezu şi primăriei comunei Vaideeni. Este o provocare imensă atât pentru mine, cât şi pentru cei doi colegi primari, Nicolae Sărdărescu şi Achim Băluţă Daniel, însă toată zona va beneficia de acest proiect. Sunt foarte multe documente care trebuie întocmite şi tocmai de aceea ne-am apucat de lucru, comisia având deja prima întâlnire.” – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

AP

3 comments

  • Petria ion

    Acum deja pensionat din Ardeal și revenit in zona horezului mă bucur de inițiativă și de un aeroport pe platoul horezului a cărui lungime de pista poate fi mult mai lunga de 800m in direcția Slătioara . Ce grozav ar fi sa decolăm și în alte țări .Mulțumiri organizatorilor.

  • RADU IACOBAN

    FELICITARI PENTRU ACEASTA INITIATIVA PUTERNICA!!!

  • Petria Ion

    Organizare,Ordine,și disciplină ,noțiuni cu care Horezul nostru poate fi cunoscut în toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *