Valcea va avea o nouă legătură cu judeţul Gorj, prin Dănciuleşti

Pentru a veni în sprijinul comunităților din 2 judeţe, administrația locală din comuna Livezi s-a implicat în realizarea unui drum de legătură cu localitatea Dănciulești, din județul Gorj.

Ștefan Verdeș, primarul localității, spune că acest drum este foarte necesar pentru comunitate, deoarece scurtează cu mulți kilometri distanța, iar faptul că traseul este unul spectaculos, poate fi și un start în dezvoltarea agroturismului.

”Am înființat un ADI cu localitatea Dănciulești din Gorj, prin care dorim să realizăm drumul de legătură între cele două localități. Oamenii din Livezi care merg dincolo, în comuna vecină din județul Gorj, ocolesc foarte mult și, de aceea, ne-am gândit să căutăm modalități de finanțare pentru a-l putea realiza. Nu există familie de aici care să nu aibă o legătură de rudenie cu alte familii din Dănciulești și, de asemenea, să circule către terenurile agricole. Drumul are o lungime de șapte kilometri și face legătura între drumul național care străbate comuna noastră și drumul județean din Gorj, drum care merge la Craiova.”, a declarat edilul.

Vestea bună este că guvernul a aprobat astfel o finanţare de 11,040,666.30 lei pentru acest drum, Vâlcea fiind unită cu judeţul Gorj şi scurtând drumul cu mai bine de 40 de km.

Şi aceasta nu este singura veste bună. Peste 16 milioane de lei, au fost alocaţi de Guvernul României pentru înfiinţarea reţelei de apă uzată în Livezi.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *