Vâlcea urcă pe 9 în Elita județelor turistice ale României, cea mai bună poziție din toate timpurile

Cum arată harta turistică locală? Constanţa şi Braşovul au depăşit pragul de 1 milion de turişti în 2021, în timp ce Bucureştiul abia a ajuns la 900.000 de vizitatori, Vâlcea urcă pe cea mai bună poziție, locul 9!

Anul trecut, în unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care sub 10% au fost străini.

Pentru al doilea an la rând, judeţele Constanţa şi Braşov conduc clasamentul ce­lor mai vizitate judeţe din România, depă­şind pragul de 1 milion de turişti fiecare, con­form datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Judeţul de la malul Mării Negre a avut anul trecut peste 1,2 milioane de turişti, în timp ce Braşovul a înregistrat puţin peste 1 milion de turişti, însă în ambele cazuri cifrele sunt în creştere faţă de anul anterior.

Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul celor mai vizitate judeţe din România. Pentru prima dată, în 2020 cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, iar pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul. Anul 2021 nu a venit cu schimbări privind primele trei locuri în clasament. Bucureştiul era cea mai vizitată zonă din România prin prisma faptului că dispune de cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, care atrăgea anual câteva milioane de turişti, mare parte dintre ei venind în sco­puri de business. Anul trecut, în unităţile de cazare din Bucureşti au ajuns puţin peste 900.000 de turişti.

Sibiul a urcat pe locul 4, față de anul trecut, când era pe poziția a 6-a. județul Prahova a pierdut o pozție, la fel și Bihorul, pe poziția a 7-a stagnează Clujul ca și Suceava. Vâlcea însă a reușit să devanseze Mureșul și să urce pentru prima dată pe locul 9, cea mai bună clasare din toate timpurile.

Și dacă ne uităm atent, Vâlcea se află chiar într-o galerie onorabilă a turismului românesc, fiind în elita județelor turistice ale României. Depinde foarte mult acum de strategiile autorităților locale și județene pentru a ne menține pe această poziție sau chiar pentru a urca mai mult.

Mai trebuie spus că acum 7 ani, Vâlcea era pe locul 15, de atunci urcând treptat până în top zece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *