Vâlcea se apropie de….Argeş cu încă un km în acest an, prin comuna Runcu

Priorităţile de dezvoltare a comunei vâlcene Runcu sunt: creșterea  economică locală și dezvoltarea turismului durabil; exploatarea durabilă a resurselor naturale din microregiune, adaptarea și  dezvoltarea  agriculturii şi îmbunătățirea  calității  vieții  locuitorilor atât cei care locuiesc în permanenţă dar şi a celor care au aici locuinţe de vacanţă

De altfel comuna Runcu este o destinaţie imobiliară recentă pentru bucureşteni cu precădere, graţie aşezarii, în apropierea Râmnicului dar într-o zonă pitorească, fiind singura comuna aflată în mijlocul pădurii.

„Avem în vedere digitalizarea întregului sistem din comună, reabilitarea si digitalizarea scolii si gradinitei, a căminului, a primăriei. Vrem să fim o comună modernă şi să păstrăm atât farmecul care vine din trecut dar şi o combinaţie cu prezentul”, spune primarul Vasile Stoica.

Localitatea a depus proiecte pentru asfaltarea a încă 1,5 km de drum şi speră că în acest an „se vor apropia şi mai mult de judeţul Argeş, creând o nouă legătură interjudeţeană”

Din Bucureşti, din Dolj, din Olt au apărut nou proprietari şi localitatea este una din cele 14 comune vâlcene care creşte demografic. Deşi are sub 1000 de locuitori, Runcu te trimite parcă cu gândul la satele din Alba, răsfirate pe culmi şi care priveşte munţii din toate punctele cardinale.

AP

One comment

  • Ca repere, orasul Curtea de Arges se afla la o distanta de 38 de km de Pitesti, 36 km distanta de Ramnicu Valcea, 45 km de Campulung si 150 km fata de Bucuresti. Este bine de stiut ca orasul este un important punct de plecare catre Transfagarasan, Cetatea Poenari, Barajul si Lacul Vidraru, Salinele Ocnele Mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *